Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 13. 12. 2021.

| Društvo

Niški srednjoškolci pripremaju paketiće za korisnike “Mare” i čestitke za Nišlije

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Srednjoškolci - Srednja stručna škola
Akcija traje do 20. decembra; foto: Srednja stručna škola

Učenici Srednje stručne škole u Nišu pokrenuli su novogodišnji humanitarnu akciju “Osmeh svima u Novoj godini”, a ideja je da do 20. decembra prikupe paketiće za korisnike Centra “Mara” i da zatim zajedno sa drugarima iz drugih škola organizuju podelu novogodišnjih čestitki sugrađanima.

Iz Učeničkog parlamenta kažu da je želja učenika bila da urade nešto dobro za svoj grad i unesu malo vedrine kod sugrađana i prijatelja, jer su prethodne dve godine bile jako teške.

Iako je inicijativa krenula od Učeničkog parlamenta Srednje stručne škole, akciji su se pridružili i učenici drugih niških škola.

Učenici su se zaista maksimalno potrudili da akcija bude organizovana uspešno i da se povežu sa drugim školama , kako bi se što veći broj zainteresovanih uključio u akciju. Mogu da istaknem da smo svi u kolektivu ponosni na to što su naši učenici pokazali zrelost i veliko ljudsko srce. Posebno mi je drago što su uspeli da zainteresuju za ovu humanitarnu akciju i svoje vršnjake iz drugih škola u Nišu i što se na tom planu odvija jedna, zaista lepa i uspešna saradnja. Osim toga, naglasila bih da ovo nije prvo angažovanje ovakve vrste učenika Srednje stručne škole, već da su i ranijih godina uzimali učešće i pomagali svojim vršnjacima i sugrađanima kad god je to bilo potrebno - kaže direktorka škole Snežana Živković.

Učenici će novogodišnje paketiće pripremati do 20. decembra i planiraju da ih korisnicima Centra “Mara” uruče krajem godine, dok je termin podela čestitki iznenađenje za sugrađane.

Akciju je podržala i Humanitarna organizacija “Nađi Raula” iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: