Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 16. 11. 2020.

| Društvo

Niški štab naložio da u vrtić ne mogu deca čija oba roditelja ne rade

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
vrtic
Od sutra u vrtiće i predškolske ustanove neće moći deca čiji roditelji ne rade; foto: A. K.

Da od sutra u vrtiće idu samo deca čiji su roditelji u obavezi da fizički budu prisutni u svojim firmama, nova je mera gradskog Kriznog štaba. Iako su o tome obavešteni tek danas, roditelji su u obavezi da potvrdu poslodavca da im nije omogućen rad na daljinu predaju već sutra, pa brinu da u tako kratkom roku neće stići da je obezbede.

U naredbi Kriznog štaba, koji je danas na čelu sa gradonačelnicom Sotirovski održao vanrednu sednicu, piše da Javna predškolska ustanova Pčelica u vrtićima i predškolskim ustanovama koje su pod njenim nadzorom smanji broj dece tako što će ih rasporediti u manje grupe. Ovo se ne odnosi na decu u predškolskom, kažu iz Pčelice.

Pri tome vrtići i predškolske ustanove moći će primati samo decu čija oba roditelja podnesu potvrdu overenu od strane poslodavaca da su radno angažovni i da nisu obuhvaćeni aktom kojim se omogućava rad od kuće ili rad na daljinu – piše u naredbi Kriznog štaba.

U svojim Viber grupama i na društvenim mrežama roditelji već izražavaju nezadovoljstvo zbog toga što su za ovu odluku saznali prekasno da bi stigli da od poslodavca dobiju traženu potvrdu.

Zdravlje deteta mi je svakako na prvom mestu, ali ne vidim smisao ovakve odluke dok sve ostalo u gradu funkcioniše kao da virusa nikada nije ni bilo - kaže majka šestogodišnje devojčice.

Pčelica je ovu naredbu dobila samo dan nakon što su dve vaspitačice iz različitih vrtića saznale da su pozitivne na kovid, što je za Južne vesti Vanja Janačković, zadužena u Pčelici za odnose se javnošću. Dodala je da među decom nema zaraženih.

Ova mera će trajati od utorka, 17. novembra, do 1. decembra.


*Tekst je izmenjen nakon što je iz PU "Pčelica" stiglo pojašnjenje da se naredba ne odnosi na decu koja idu u predškolsko, odnosno pohađaju pripremni predškolski program.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    08:19 // 17. 11. 2020.

    Moje dete ide u predskolsko pri vrticu i receno mi je da i za njih vazi da se donese potvrda da su oba roditelja radno angazovana. Zar predskolsko nije obavezno, knjige koje smo kupile ce da mu stoje tamo,nece da ih daju da dete radi kuci, a kad podje u skolu ocekuje se da zna slova i pisanje.

  • Mara

    05:11 // 17. 11. 2020.

    Sramota

  • Posmatrac

    00:48 // 17. 11. 2020.

    Samo bih postavio jedno pitanje upravi grada, Postovani nakon sto je supruga nakon zavrsenog porodiljskog dobila momentalni odkaz kao i vecina porodilja i ovoj drzavi, primorana je bila da opet krene sa probnim radom u jednoj od firmi, taj period je mesec dana. Nakon 15dana rada dolazi odredba gde ce ona morati da ostane kuci posto nema niti jedan papir o radnom odnosu. Malo uredjenja nebi skodilo

    • GOSPODZE

      09:33 // 17. 11. 2020.

      U ma nemoj, evo plačemo nad tvojom problematikom tvoja supruga, pa tvoja supruga, SVE SAME SUPRUGE HA HA HA PA IZDRŽAVAJ JE GOPODINE ima one koje nisu ničije supruge pa od jedne platice izdržavaju nekoliko njih SUPRUGE DA SVE SA NADOGRAĐENIM KOSAMA I NOKTIMA I MARKIRANIM STVARIMA TIPA PUMA ADIDASS I OSTAALO!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: