Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:58, 18. 8. 2016.

| Društvo

Niški stanari ponovo šetaju od Toplane do Gradske kuće

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
800x600-stanari21-foto-I.-P
Stanari ne odustaju; foto: I. P.

Zato što su i dalje nezadovoljni poslovanjem Toplane i "Parking servisa", udruženi niški stanari opet organizuju protestnu šetnju u četvrtak u 18 sati. Pozvan i gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je pre dva dana učestvovao na njihovoj tribini.

Odluka Nadzornog odbora Toplane da poveća cenu grejanja za skoro 40 %, ali i to što više ne pozivaju članicu Udruženja na sednice Nadzornog odbora čime njihova politika “postaje tajna”, samo su jedan od povoda za protest, prvi od formiranja nove gradske vlasti.

Nemamo nameru da podržavamo politiku koju je vodio prethodni direktor, a koja se nastavlja. Očekujemo od novih vlasti da stabilizuju preduzeće, i to racionalizacijom proizvodnje, smanjenjem broja radnika na optimalni nivo, kao i smanjenjem plata - kaže Saša Kostić iz ovog Udruženja.

Osim toga, nastavljaju da se bune protiv rada “Parking servisa”, odnosno pauk-službe, jer smatraju da time što snima nepropisno parkirane automobile i o tome obaveštava saobraćajnu policiju koja izdaje nalog da se auto ukloni, "pauk" zapravo krši zakon.

Oni zloupotrebljavaju službeni položaj korišćenjem ovlašćenja koja pripadaju saobraćajnoj policiji. Po kom zakonu njihov radnik snima vozila iako je interesna strana u naplati štete? Po kom zakonu njihov radnik procenjuje da je neko u saobraćajnom prekršaju? - pita on.

Kostić poziva sve nezadovoljne Nišlije da se u 18 sati okupe ispred Gradske toplane, odakle će krenuti preko Bulevara Nemanjića, pored Niške televizije do Crvenog pevca, a potom Voždovom ulicom do Gradske kuće gde će se, kao i inače, predstavnici Udruženja obratiti okupljenima, ali i zakazati novi protest.


Gradonačelnik došao na tribinu Udruženja, pozvan i na protest

Saša Kostić navodi da je na prethodno održanoj tribini Udruženja 15. avgusta, na kojoj su građani iznosili mišljenje o radu Toplane i "pauka", učestvovao i novi gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ovo je prvi put da neko iz gradske vlasti dođe na tribinu stanara, što Kostić smatra pohvalnim, ali i napominje da to ipak nije dovoljno.

Gradonačelnik se obratio građanima, sala je bila prepuna, sastanak je trajao četiri sata. Ipak, on je izašao sa stavom da je tu da rešava probleme građana i da će gradska vlast sve učiniti da se prevaziđu problemi. To je bio jedan politički, diplomatski odgovor. Prvenstveno je, po našem mišljenju, cilj njegovog nastupa bio da stopira protest svojim stavom kako će sve da reši - kaže Kostić uz napomenu da stanari nemaju nameru da odustanu od protesta.

900x0-490x370-protest-foto-JV Neće biti prvi put da se okupljaju ispred Toplane; foto: JVKako kaže, “drže ga za reč” da kao predsedavajući Gradskim većem neće dozvoliti poskupljenje grejanja, jer za to nema osnova, s obzirom na to da ni gas nije poskupeo, i pozivaju ga da dođe na protest i pokaže da je "gradonačelnik svih građana”.

Ako bude došao i kao građanin i kao gradonačelnik, a zvanično je pozvan, time će pokazati da je spreman da se bori protiv nepoštene i nesavremene administracije koja u ovom gradu čini mnoge nezakonite stvari - zaključuje Kostić.

Podsetimo, poslednja u nizu protestnih šetnji u organizaciji Udruženja predsednika skupština stanara bila je juna, kada su nezadovoljne Nišlije šetale do depoa "Parking servisa" i gađale ga toalet-papirima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    20:43 // 18. 8. 2016.

    Нема одустајања. Сви на протест.

  • džimi karter

    13:06 // 18. 8. 2016.

    Šetači nemojte da pravite budale od sebe.Na zadnjim izborima ste izabrali vlast i opet Vam ne valjaju.U Vašim redovima je SNS. Na ovaj način samo hoćete da im dižete cenu."MONTIRANA ŠETNJA"!A onda izađe gradonačelnik i reši problem.PROVIDNO NEMA ŠTA.

  • Danka

    12:55 // 18. 8. 2016.

    Svaka čast,nema odustajanja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: