Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 31. 1. 2023.

Niški stručnjaci: Alternative cigaretama štetnije, a zakon promeniti, porazno je ne menjati ga zbog turista

Svetski dan bez duvanskog dima (2) Pored zastarelog zakona,stručnjaci kažu da je veliki problem što pušači ne poznaju štetnost duvanskog dima na razvoj dece, kao i ostalih članova porodice foto: JV / N. Đ.

Podaci Instituta za javno zdravlje Niš, na Svetski dan bez duvanskog dima, ukazuju da svaka treća osoba u Srbiji puši, te da posle heriona, zavisnost od nikotina se nalazi na drugom mestu. Zbog toga je potrebno više prilagođenih savetovališta, tvrdi Čedomir Šagrić iz Instituta i dodaje da je potrebna hitna izmena zakona o zaštiti građana od izloženosti duvanskog dima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Milos

    17:12 // 31. 1. 2023.

    zivim u inostranstvu vec 5 godina. Iako sam pusac, slazem se da se zabrani pusenje u zatvorenom prostoru. U startu nisam mogao da se naviknem ovde, ali ima smisla i bolje je

  • Иљадарка Пакла

    19:41 // 31. 1. 2023.

    Нема потребе забрањивати пушење - пошто је пушење луксуз и ничије здравље се не угрожава ако се онемогући пушење,предлажем да се опорежу дувански производи по енормној стопи тако да пакло/кутија цигарета кошта колико кошта 100 килограма народног хлеба - па ко толико воли нека изволи.

  • Ivan

    22:03 // 31. 1. 2023.

    Gde su tacno gospoda iznela tvrdnju da su e-cigarete stetnije?

  • nisliski mohikanac

    23:42 // 31. 1. 2023.

    Droga moze ali cigarete ne.Tako je na zapadu, tabletke,koka moze u disku a cigarete ne.Posle svi puse napolju.
    Samo nam jos fali da uniste kafane.

  • Drugovi i drugarice

    23:52 // 31. 1. 2023.

    Mi imamo dosta pusaca u drustvu i kada dodju kod nas pusenja unutra nema. Ili terasa ili nista. Ne dozvoljavam ni elektronske ni to nije skroz cisto..

  • Nije tačno

    13:54 // 1. 2. 2023.

    Nije tačno da turisti vole što je dozvoljeno pušenje. Pratim dosta klipova na jutjubu sa strancima, koji posećuju Srbiju ili su se ovde doselili, i većina njih govori kako im je jedna od najvećih zamerki pušenje u ugostiteljskim objektima. Takođe, na sajtu nomadlist.com, gde frilenseri međusobno preporučuju destinacije gde bi mogli da žive i rade, pušenje je na listi najvećih zamerki za Srbiji.

  • Prosvetar

    18:25 // 1. 2. 2023.

    Apsolutno je neistinito da su alternative cigaretama više štetne, istraživanje koje je radilo zdravstveno osiguranje Britanije je pokazalo da se znatno smanjuje i smrtnost i broj bolesti zamenama za cigarete. Kampanja nije agresivna ja nisam vide ni jednu reklamu nigde, a što se tiče prodavnica tek od skoro možeš da ih kupiš na više mesta, benzinske pumpe i prodavnice.

  • DimMacan

    22:02 // 1. 2. 2023.

    Al kad mu udarim čur uz kafu losle jela !? Ih...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: