Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 17. 12. 2022.

Niški stručnjaci predlažu uvođenje predmeta "Mentalna higijena" u školama

ekonomska skola, tribina Među vršnjacima izraženo “internet provociranje”; foto: S. V.

Među učenicima je najzastupljenije internet nasilje, a mladi kažu da se teško odlučuju da ga prijave jer im je neprijatno. Roditelji zato smatraju da treba češće rezgovarati sa decom o tome a stručnjaci predlažu uvođenje predmeta “mentalna higijena” u školama, zaključci su tribine koju je organizovala Ekonomska škola u Nišu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Religije su najvece zlo

    10:10 // 17. 12. 2022.

    Izbacite versku nastavu i resili ste pola problema. Mada je vec ucinjena nepopravljiva steta za ovih 20ak god. Zato i imamo ovoliko desnicara i mrzitelja. Od malena ih crkva uci da sve sto je razlicito od njihove dogme nije normalno i da osudjuju umesto da ih uci da vole, da prastaju i da postuju drugacije od sebe jer to je poenta vere. Spc bi najsrecnija bila kad bi mi postali kao iran.

    • Бог & Дарвин

      15:58 // 17. 12. 2022.

      Веронаука је изборни предмет пандам Грађанском васпитању.Да ли је савремено грађанско васпитање и лџбт плус/минус,избор полова по жељи,негација и прекрајање историје,устоличавање долара као врховног бога,.....

    • Zika

      18:04 // 17. 12. 2022.

      Najvece zlo su pink, politika, rijaliti tj drzavni mediji nauciti decu sta je dobro a ne silikoni.

  • Verko

    12:19 // 17. 12. 2022.

    Posle veronauke, odma' na mentalnu higijenu - normalno.

  • Зоран Васиљевић

    12:43 // 17. 12. 2022.

    Кажете "религије су највеће зло". Управо супротно. Без вере човечанство иде у пропаст. Људи без вере сматрају да им је све дозвољено и да су слободни да чине све, не узимајући у обзир да је СЛОБОДА ЧОВЕКА ОГРАНИЧЕНА СЛОБОДОМ ДРУГОГ ЧОВЕКА. Не треба много загребати да би се испоставило да испод (можда и углађене) површине човека без вере избија саможивост и себичлук.

    • hm

      14:08 // 17. 12. 2022.

      Mnogi mesaju veru i crkvu. Mislim da ne postoji vera koja propagira nasilje (bar ne neka dominantna). Crkvena "tumacenja" su druga prica.

  • Suzana

    13:21 // 17. 12. 2022.

    To jeste da treba.Ali dzaba cim se zavrsi cas,i izadje iz ucionive sve po starom nazalost Treba uvesti taj predmet roditeljima,svaka cast izuzecima

  • Zorica

    19:23 // 17. 12. 2022.

    Ja sam pohadjala versku nastavu. I nikada, ali nikada nas na casu nisu ucili da mrzimo ili da pravimo razlike medju ljudima i da ih zato ne prihvatamo ili ne volimo. Moja deca takodje idu na versku nastavu. Mogli su da izaberu, da odu na gradjansko ili na versku i da vide sta im se vise dopada...
    Ali svakodnevno svoju decu ucim da ne povredjuju druge, daprepoznaju zle i nasilne i da ne daju na s

  • 1234567890

    20:20 // 17. 12. 2022.

    Ta "momentalna higijena" se nekada zvala domaće vaspitanje , kako mi se čini, ali su to roditelji zaboravili a deca gledaju i uče od svojih najmilijih...
    Neko napisá da tu higijenu treba da pohadjaju roditelji a ne deca ... i u pravu je!
    "Od lošeg drveta - loš plod" !

  • Мина

    19:45 // 18. 12. 2022.

    Данашњи проблеми деце захтевају другачији приступ у решавању, јер је напредак технологије донео и нове изазове. Није ли превише уводити још један предмет? Постоји већ предмет на добровољној бази, грађанско вадпитање, који сасвим добро може да уклопи и већ делимично има у свом програму предложену "менталну хигијену".Наравно и даље остају родитељи на "првој линији одбране"и они су најодговорнији.

  • Bata Petrović, dipl.ing.od 1978.

    11:40 // 19. 12. 2022.

    Slažem se, takav predmet je neophodan ovom moralno posrnulom društvu, samo što bi trebalo da se zove "Mentalna i ostala higijena".

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: