Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 26. 2. 2018.

| Društvo

Niški studenti delili pravne savete socijalno ugroženima

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
mobilna pravna klinika
Studenti imali šansu da teoriju primene u praksi; foto: FB Mobilna pravna klinika

Nakon što su protekle godine prošli obuku i uz pomoć profesora i advokata pružili besplatnu pravnu pomoć za preko 140 klijenata, studenti Pravnog fakulteta u Nišu koji su bili polaznici prve “Mobilne pravne klinike” dobili su sertifikate.

Prema rečima upravnika Pravne klinike niškog Pravnog fakulteta Darka Dimovskog, program obuke “Mobilna pravna klinika” prošlo je 30 studenata III i IV godine. Oni su pružili besplatnu pravnu pomoć korisnicima Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ Niš, niškog Gerontološkog centra, Udruženja Romkinja „Osvit“ Niš i Društva Roma „Prokuplje“. Pravnici Program prošlo 30 studenata treće i četvrte godine; foto: KOM 018

Klijentima je pružena pravna pomoć iz oblasti krivičnog, stvarnog, naslednog, obligacionog I drugih oblasti prava.

Osim besplatnih pravnih saveta, studenti su često učestvovali u pisanju tužbi i krivičnih prijava. Ova obuka im je puno značila, jer su imali mogućnost da rade sa živim klijentima i upoznaju se sa načinom rada u advokaturi - objašnjava Dimovski.

Mobilna pravna klinika Prva generacije “Mobilne pravne klinike” već dobila sertifikate; foto KOM 018I dok je prva generacije “Mobilne pravne klinike” dobila sertifikate, druga grupa studenata već je prošla obuku i krenula sa praksom. Studenti su se obučavali u pet oblasti – pravni profesionalizam, pravna etika, pravni intervju, pravno savetovanje i pregovaranje.

Osim što rade na terenu sa korisnicima brojnih ustanova i organizacija, studenti uz pomoć profesora i advokata daju besplatnu pravnu pomoć u oglednoj advokatskoj kancelariji Pravnog fakulteta u Nišu. Mobilna pravna klinika Klijentima je pružena pravna pomoć iz oblasti krivičnog, stvarnog, naslednog, obligacionog i drugih oblasti prava; foto KOM 018

Građani koji imaju neki problem mogu se javiti na broj 063/1844564 kako bi im bila pružena besplatna pravna pomoć u okviru Mobilne pravne klinike.

“Mobilna pravna klinika" je projekat koji realizuje nevladina organizacija KOM 018 u saradnji sa Pravnim fakultetom u Nišu, uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    23:00 // 26. 2. 2018.

    Pozivam sve Nislije da se jave na broj 063/1844564 kako bi im se pruzila besplatna pravna pomoc.

  • Darko

    21:43 // 26. 2. 2018.

    Pozivam sve sugrađane da se jave na broj +381631844564 ukoliko imaju neki pravni problem kako bi im bila pružena besplatna pravna pomoć u okviru Mobilne pravne klinike.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: