Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 22. 12. 2016.

| Društvo

Niški studenti ekonomije drugi na Internacionalnom takmičenju

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Među 37 zemalja Nišlije osvojile drugo mesto; foto: JV
Među 37 zemalja Nišlije osvojile drugo mesto; foto: JV

Studija slučaja društveno-odgovornog marketinga jednog niškog preduzeća, koju su pisali kao primer dobre prakse, odvela je studente niškog Ekonomskog fakulteta u Portugal. Oni su na Internacionalnom takmičenju, kao jedini predstavnici Srbije, osvojili 2. mesto.

Nikola Veličkov, Anđela Zlatković, Iva Mijalković i Monika Ristić su uz pomoć mentorke Ane Popović napravili studiju slučaja na engleskom jeziku, prijavili se i u najboljem svetlu predstavili Srbiju u Portu.

Utisci su sjajni, imali smo priliku da upoznamo kolege iz celog sveta i vidimo kako rade drugi Univerziteti. Razmenili smo iskustva, saznali njihovu primene dobre prakse. To nam je omogućilo da sada kada smo se vratili u Niš predložimo našem fakultetu kako da promeni rad u nastavi i da svim studentima bude bolje - kaže Nikola Veličkov.

Na takmičenju koje je održano 16. decembra učestvovalo je 37 zemalja, a najbolje su se pokazali Francuzi. Bili su podeljeni u dve kategorije, zbog jezika na kome su izlagali. Niška ekipa je govorila na engleskom, zbog čega su, kažu, imali tremu, ali su i pored toga uspeli da pokažu šta znaju.

Ovo je veliko je iskustvo za nas, upoznali smo kolege koji studiraju tamo, upoznali su nas sa standardom i životom u Portu i uopšte Portugalijom. Svaka grupa imala je nekih petnaestak minuta za prezentaciju. Prisutni su mogli da postavljaju pitanja za diskusiju. Mnogi nisu znali gde je Srbija, pa smo im na mapi pokazivali - ističe Anđela Zlatković.

Većnik za omladinu i sport Branislav Kačar je čestitao studentima i zahvalio im što su Niš predstavili na najbolji mogući način.

Čestitam im, jer su predstavili grad u najboljem svetlu. Nisu imali dovoljno sredstava da odu i mi smo se potrudili da im to obezbedimo. U toku je formiranje Komisije za projekte za nevladine organizacije i dao sam predlog da neko od njih bude član te komisije - kazao je Kačar.

Internacionalni kongres je ove godine održan 8. put, ali je novina što je prvi put organizovan za studente, dok je do sada bila praksa da učestvuju profesori. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    01:06 // 23. 12. 2016.

    Vidi ovog kako se prsi u teget sakou i beloj kosulji. Ko ga ne zna, skupo bi ga platio!

  • Verko

    00:19 // 23. 12. 2016.

    Sećam se u moje vreme najbolje studente su kačili na gradski autobus i tako paradirali njihovi portreti gradom. Gde su danas ti ljudu? Vani. Samo je jedan ostao da bude narodni poslanik (?!). Kakvo je dobro od toga što su "dobri" studenti? Ja bio prosečan, čak i loš student, sada sam u Srbiji, radim, privređujem, plaćam porez i niko me ništa ne pita i nigde se ne pojavljujem. Pa šta je sad to?

  • Dica

    22:59 // 22. 12. 2016.

    Bravo za studente, ali nista čudno, kad imaju takvog mentora. Gospodjica Popović je pravi dragulj ekonomskog fakulteta (eh, da ih je više...)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: