Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 22. 2. 2016.

| Društvo

Niški studenti prava 4. na evropskom takmičenju u Strazburu

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
pravni
Ekipa Pravnog ostvarila još jedan uspeh; foto: prafak.ni.ac.rs

Na takmičenju u simulaciji suđenja, koje se održavalo u Strazburu od 14. do 19. februara, ekipa niških studenata prava osvojila je 4. mesto u konkurenciji 16 najboljih ekipa iz Evrope.

Nadmetanje budućih pravnika odvijalo se u Sudu za ljudska prava, a ekipu su činiile studentkinje Ivana Petrović, Tamara Stanojević, Aleksandra Stojanović i Jelena Mladenović, predvođene mentorima Darkom Dimovskim i Ivanom Ilićem. One su se, na osnovu kvaliteta podnesaka, plasirale u prvih 16, u konkurenciji od 79 ekipa iz cele Evrope. 

Ekipa je u preliminarnoj rundi usmenog dela takmičenja bila bolja od Kembridža i Praga, a nakon toga je u četvrtfinalu eliminisala ekipu iz Londona. U polufinalu je od našeg tima bila bolja ekipa iz Sofije - kažu sa Pravnog.

Jedan od mentora i trenera, asistent Ivan Ilić kaže da su prezadovoljni rezultatom, s obzirom na to da su u konkurenciji bili neki od najjačih evropskih univerziteta.

Prezadovoljni smo onim što su naše studentkinje postigle, ovo je veliki uspeh. Budući da su pri kraju osnovnih ili na master studijama, ovo im je na neki način kruna studiranja. Dobile su mnogo pozitivnih komentara od kompetentnih ljudi tamo - kaže Ilić.

mootstrzfeb20162 "Kruna studiranja"; foto: prafak.ni.ac.rsOn navodi i da će za desetak dana sa novom ekipom studenata krenuti u pripremu novog regionalnog “Moot Court” takmičenja koje će se održavati u Hrvatskoj od 6. do 8. maja.

Podsetimo, učešće ovih studenata na takmičenju je do samog kraja bilo neizvesno, zbog nedostatka para koje su gotovo u poslednjem trenutku prikupljene.

Budući pravnici iz Niša već nekoliko godina predstavljaju Niš i Srbiju u najboljem svetlu na simulacijama suđenja - prošle godine su osvojili drugo mesto na ovom takmičenju, a 2014. godine su bili najbolji u Evropi.

2013. godine su bili najbolji na svetu u pisanju predstavki - tužbi i kontratužbi na takmičenju u Oksfordu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    20:41 // 26. 2. 2016.

    Pet dana od objavljivanja vesti o ovom VELIKOM uspehu,a ni jedan komentar-pohvala?! Zato smo tu gde jesmo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: