Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 22. 1. 2024.

| Društvo

Niški studenti prikupili 300 paketića za decu, prvi deo odneli u "Maru"

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
studenti, paketići, mara
60 paketića odneli korisnicima Centra "Mara"; foto: J. M.

Studenti Univerziteta u Nišu uspeli su da prikupe 300 paketića za decu koja borave u socijalnim ustanovama i najmlađe pacijente UKC-a, a prvih 60 paketića danas su odneli korisnicima Centra “Mara”. Studenti ističu da im se mnogo kolega priključilo u akciji i da su pokazali da mladi imaju empatiju.

studenti, paketići, mara (1) Tradicionalna akcija niških studenata; foto: J. M. Tradicionalnu akciju prikupljanja paketića sa slatkišima, igračkama i školskim priborom, Studentski parlament Univerziteta u Nišu započeo je pre Nove godine i nakon više od mesec dana kažu da su ispunili svoj cilj.

Potpredsednica Studenskog parlamenta zadužena za humanitarni rad Marija Trailović ističe da je od 300 paketića, 60 doniarano “Mari”, a ostali će biti podeljeni deci iz Centra za socijalni rad “Sveti Sava”, Specijalne škole “Bubanj”, Sigurne kuće i svih dečijih klinika UKC-a.

Ovo je dugogodišnja akcija, svake godine je sve veći odziv. Studenti su sve više zainteresovani i jako mi je drago da vidim da se mladi ljudi uključuju u ovakve akcije. Mislim da je neophodno da širimo ovakve ideje, pogotovo među mladima, a trudimo se da uključimo sve populacije jer jako je bitno za međuljudske odnose da imamo empatiju i osećanja prema svima, pogotovo prema deci - kaže Trailović.

Iako je najavljeno da će sakupljati paketiće i za decu sa Kosova i Metohije, kako kaže Marija Trailović, zbog trenutne situacije nisu mogli da im ih pošalju pa su uplatili novčani prilog koji su njihove kolege otuda iskoristile da naprave paketiće za najmlađe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga Stevanović

    14:20 // 23. 1. 2024.

    Jao mnogo vam fala.Presrecni smo.Ja sam dobila i od mame i tate

  • Bojan Jorgić

    21:29 // 22. 1. 2024.

    Svaka čast studentima. To su takođe pre Nove godine sami osmislili i uradili studenti master studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: