Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:02, 11. 4. 2017.

| Društvo

Niški studenti usvojili dodatne zahteve na protestu "protiv diktature"

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Protest Dušanova
Spisak zahteva se širi; Foto: JV

Na devetom protestu, uglavnom mladih nezadovoljnih društveno-političkom situacijom u zemlji, Nišlije su se podsetile starih, ali i prihvatile nove zahteve demonstranata iz Beograda. Ostavka celog političkog vrha na čelu sa Aleksandrom Vučićem, smena članova RIK-a i REM-a, ali i revizija biračkog spiska, sloboda medija i departizacija institucija su na spisku zahteva, koji će, kako su najavili, pojačati i lokalnim problemima.

Uz povike "Vučiću lopove", "Ostavke", "O(ne)svesti se", oko 1.000 građana prošetalo je sa centralnog gradskog trga, kroz Obrenovićevu ulicu, do Trga kralja Aleksandra, gde su pozvali studente iz Doma kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta da im se pridruže u protestu.

Protest Trg kralja Aleksandra Foto: JVUz zvuke pištaljki, bubnjeva i improvizovanih doboša nastavili su do Obilićevog venca, zatim kroz Dušanovu i Sinđelićev trg gde su simbolično upalili bliceve kako bi ih mediji "videli". Ispred Narodnog pozorišta su ponovili zahteve koje su ranije izneli demonstranti iz drugih gradova i nastavili šetnju Voždovom, do Trga kralja Milana i Gradske kuće.

Svi studenti, mladi, penzioneri, profesori, asistenti i ostali učesnici protesta slažu se sa zahtevima beogradskih demonstranata, a uskoro ćemo izneti i svoje, zahteve građana Niša - kazali su učesnici protesta.

Novu šetnju "Protiv diktature" zakazali su za sutra, a početak su najavili u 18 sati na Trgu kralja Milana.

Podsetimo, ovo je 9. protest uglavnom mladih Nišlija, a šetnje centralnim gradskim ulicama počele su dan posle izbora održanih 2. aprila, na kojima je pobedio kandidat SNS i aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • E deco moja...

    10:43 // 12. 4. 2017.

    ...potrosice vas kao sto su i nas 1998 godine ! Srecno !

  • Radiša

    09:53 // 12. 4. 2017.

    Već je sredina aprila a česme i fontane u gradu još uvek ne rade. Apelujem na gradsku vlast da još koliko sutra pusti u rad česme. U suprotnom će se Udruženje Ljubitelja Česama i Fontana Grada Niša pridružiti protestima! Ima nas oko stotinak i nećemo stati dok se naši zahtevi ne ispune! Nema smisla bre više!

    • gradjanin

      12:00 // 12. 4. 2017.

      Već je sredina aprila , a gradske ulice su prepune rupa.Apelujem na gradsku vlast da jos koliko sutra krenu sa krpljenjem udarnih rupa. U suprotnom će se Udruženje ljubitelja automobila grada Nišapridružiti protestima. Ima nas oko 10.000 i nećemo stati dok se naši zahtevi ne ispune. Nema smisla bre više!

  • Андријан Тасић

    08:27 // 12. 4. 2017.

    Свака част студентима и свима који их подржавају! Колико год нас сатанизовали полтронски медији и разни други облици моралне и интелектуалне наказности, најбољи међу нама су на улицама.
    Свакодневно подржавам нашу омладину на протестима и поносан сам на њих, њихову позитивну енергију и достојанствен начин на који држе лекцију из слободарства, демократије и културе. Захтеви су логични и коректни.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: