Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:31, 1. 5. 2018.

| Društvo

Niški učenici među najboljim matematičarima u Srbiji

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
takmicenje
Takmičenje okupilo đake iz 44 srednje škole u Srbiji; foto: Andriana Miljković

Sve matematičke zadatke na Republičkom takmičenju tačno su uradili učenik prvog razreda Ekonomske škole Darko Anđelković i Anđela Stanković koja je treći razred Pravno-poslovne škole u Nišu. Ova škola je osvojila drugo mesto po broju učenika koji su briljirali među 44 srednje škole u Srbiji.

Prošli vikend bio je uspešan za mlade niške srednjoškolce, među kojima su bili i oni koji su bez greške rešili sve matematičke zavrzlame koje su se našle na papiru.

Među učenicima prvog razreda srednjih škola, od 29 njih, najbolji je bio Nišlija Darko Anđelković iz Ekonomske škole, koji je osvojio maksimalnih 100 poena. Darko Anđelković Učenik Ekonomske škole Darko Anđelković bio jedan od najboljih u svojoj kategoriji; foto: Andriana Miljković

Ovo je veliki uspeh za mene, moju školu i naš grad. Pohađao sam OŠ "Branko Miljković" i od 5. razreda mi se probudila ljubav prema matematici. Imao sam sreće da mi razredna bude profesor matematike Vesna Mančević - kaže Anđelković.

Za takmičenje se pripremao iz različite literature, a u svemu mu je, kako kaže, pomogla mentorka i profesorka Marina Milošević, koja je prepoznala njegov talenat i ljubav prema matematici.

Zahvaljujući njoj i mojoj razrednoj Gorici Đikić prihvatio sam njihov predlog da se takmičim, pošto se nikada ranije nisam takmičio. Sve to je rezultiralo pobedom i prvim mestom na Republičkom takmičenju - ističe Anđelković.

Tačno rešene zadatke na papiru ostavila je i Anđela Stanković, koja je osvojila prvo mesto u kategoriji đaka trećeg razreda i jedina je imala 100 poena, od 33 učenika. Njen mentor na takmičenju bio je profesor Saša Manić.

Pravno-poslovna škola se, od 44 srednje obrazovne ustanove, na Republičkom takmičenju iz matematike našla na zavidnom drugom mestu, zahvaljujući svojim učenicima, među kojima je i Marija Ignjatović, koja je osvojila drugo mesto u kategoriji učenika prvog razreda.

Matematičko takmičenje, koje je okupilo 44 srednje škole iz Srbije, održano je prošlog vikenda u Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DESET UPOLA S LIKOM

    07:58 // 3. 5. 2018.

    Ovu profesorku matematike postaviti za nacelnika obrazovanja. O tome se cuti kad se postigne uspeh drugi se kite a deca odlaze van zemlje. Bruke !!!

  • profesor

    15:16 // 2. 5. 2018.

    Ucenik koji je pobedio sa maksimalnih 100 poena , Darko Andjelković , radio je celokupnu matematicku - gimnazijsku literaturu i zadatke Drustva matematicara Srbije . On će preko ekonomske skole studirati matematiku , pozdrav

  • LJ

    13:07 // 1. 5. 2018.

    To je tzv. ekonomska matematika, ali ona prava srednjoskolska matematika je gimnazijalska maematika.
    Svakako ova deca zasluzuju pohvale.

    • VIŠNJA

      23:02 // 1. 5. 2018.

      Zadaci sa rešenjima zadataka nalaze se na sajtu Prve ekonomske škole Beograd pa možete pogledati . Kada vidite težinu zadataka ako se malo više razumete uopšte u matematiku videćete da su zadaci preuzeti od Društva matematičara Srbije bez ijednog ekonomskog zadatka . Nadam se da ćete shvatiti da ste u velikoj zabludi kada vidite težinu zadataka .Inače, ne postoji prava i ne prava matematika.

    • Jovana

      00:20 // 4. 5. 2018.

      Student sam pmf a u Nisu i zavrsila sam srednju masinsku skolu 12 februar nisam uopste zazalila sto nisam pohadjala gimnaziju. Drugari, puna podrska , samo napred . Prava i ona ne prava matematika je nesto sto ne postoji u strucnoj terminologiji. Vazno je da stremite ka vasem cilju .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: