Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 15. 6. 2017.

Niški univerzitet osniva Poljoprivredni fakultet u Kruševcu

52. rođendan niškog Univerziteta 52. rođendan niškog Univerziteta; foto: arhiva JV

Posle skoro 15 godina Univerzitet u Nišu bi mogao uskoro da bude bogatiji za novi Fakultet i to Poljoprivredni, čije će sedište biti u Kruševcu, kazao je rektor Dragan Antić. Najavio je i osnivanje Botaničke bašte, a novina je i softver koji detektuje plagijate, kao i Kreativni centar koji bi trebalo da poveća zaposlenost mladih studenata.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • jeca

    10:21 // 16. 6. 2017.

    Zar nije logicnije da se otvori poljoprivredni fakultet u Prokuplju gde vec postoji srednja poljoprivredna i visa poljoprivredna skola? Zasto Krusevac, postoji Kragujevacki univerzitet koji bi po logici trebalo da otvori fakultet u Krusevcu.

    • U PROSTORIJAMA SPS, OTVARA SE BK UNIVERZITET

      10:37 // 16. 6. 2017.

      A zasto da ga otvaraju i u Krusevcu i u Prokuplju?
      Zasto ga lepo ne bi otvorili u Nisu?
      Zasto se u Nisu otvaraju samo privatni fakulteti?

    • isko grbosko

      09:54 // 18. 6. 2017.

      Jedino normalno resenje je da visoka skola iz Prokuplja preraste u fakultet, sve ostalo su gluposti. Kako drzava Srbija moze da finansira dve ustanove na 30 -ak kilometra razdaljine.

  • jeca

    13:00 // 16. 6. 2017.

    Zato sto ne trebaju svi fakulteti jednog univerziteta biti u gradu u kome je taj univerzitet osnovan. Prokuplje ima dobru podlogu za taj fakultet jer postoji i visa poljoprivredna skola pa je logicno da tu bude i fakultet.

  • dveliki

    13:53 // 16. 6. 2017.

    Bilo bi zanimljivo videti sa kojim kadrovima će se akreditovati predviđeni studijski programi. Tada će biti sasvim jasno o čemu se ovde radi. Kragujevački Univerzitet ima Agronomski fakultet sa sedištem u Čačku. Prokuplje ima Visoku poljoprivrednu školu. Na rastojanju od samo oko 100 km nalaziće se dva Poljoprivredna fakulteta i Visoka škola. Za koju decu i koje tržište. Nepotrebno.

    • hejlteri...

      00:07 // 16. 10. 2017.

      radite nesto ne pljujte samo po internetu.svaka cast za otvaranje drzavne skole a ks je imao skolu kad su se drugi potpisivali prstom pa je red da se tu skolstvo i nastavi.

  • milorad

    18:24 // 16. 6. 2017.

    Na samo 250 km. odnosno 300 i nešto km. gde se nalaze dva Poljoprivredna fakulteta, g-din Rektor, dipl elektroničar,zavaljen u fotelji, razmišlja o još jednom Poljoprivrednom fakultetu, ali pod jurisdikcijom Univerziteta u Nišu?
    "Vlada odlučila". A, Vi? Svesrdno podržavate Vladu.
    Znate li da u Srbiji ima preko 25.000 nezaposlenih poljoprivrednih stručnjaka, od toga broja više od 3.000 dipl.

    • Golub Lalic

      04:23 // 21. 8. 2017.

      Vladu uopste ne zanima buducnost studenata!Njima je cilj zaposljavanje svojih ladoleza!U vladi imate ljude,koji nista u svom zivotu nisu radeli!Oni neznaju kako se stvara dohodak!Ide se izgleda i na svesno degradiranje visokog obrazovanja!Sistem vrednosti je vec dugo urusen!

  • dveliki

    06:49 // 17. 6. 2017.

    Niški univerzitet nema ni jednog profesora koji može da predaje bilo koji predmet na budućem Poljoprivrednom fakultetu koji osniva. Da bi prošao akreditaciju mora imati u stalnom radnom odnosu 70% od potrebnog broja nastavnika. Državni Fakulteti ne mogu dati saglasnost svojima da se uključe u akreditaciju zbog konkurencije. Na koje se nastavnike onda računa. Možda je Lešak u pitanju i preuzimanje.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: