Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 14. 7. 2017.

Niški univerzitet po prvi put na Šangajskoj listi među 500 najboljih

Univerzitet u Nišu Visoko rangiraj na prestižnoj listi svetskih univerziteta; Foto: Arhiva JV

Zahvaljujući matematičarima, na najprestižnijoj rang-listi svih svetskih univerziteta našla se i niška visokoškolska ustanova. Univerzitet u Nišu je između 301. i 400. Mesta, a ispred njega je beogradski, dok su Univerziteti u Novom Sadu i Kragujevcu iza Niškog.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • zoki pmf

    11:47 // 15. 7. 2017.

    Cestitke rektoru!

  • e

    10:12 // 15. 7. 2017.

    Uslovi rada doprinose boljem uspehu,posebno tehnicki,ali ako neko radi uspeh ne izostaje.Postoje na nekim fakultetima idealni uslovi za rad a zaposleni nezainteresovani ili reklamiraju ''maglu'',takmičenja za srednjoškolce, bezvezne tribine-daleko od nauke i sl.

    • Pera

      11:39 // 15. 7. 2017.

      Takmicenja za srednjoskolce se prave da privuces ucenike, da ih zainteresujes, da od njih pravis buduce naucnike. Na ovoj listi se ne ostaje/opstaje ako nemas novu snagu i buducnost. To je bar svima poznato. Bolje da djaka dovedes da kroci na fakultet nego da uzalud traci vreme.

    • Mika

      21:16 // 15. 7. 2017.

      Na kojim to fakultetima!? Nije bas lepo stavljati sve u isti kos i pricati tako. Mozda je to praksa samo na Vasem fakulteru.

  • filolog

    18:09 // 16. 7. 2017.

    Pa zar se ceo Niski univerzitet svodi samo na PMF? Koliko sam informisana u poslednje vreme imaju visak slobodnih mesta posle upisa. Niski univerzitet ima mnogo fakulteta i nije novo da su medju najboljima!

    • gorica visnjic

      00:34 // 27. 8. 2017.

      Normalno da ima visak slobodnih mesta, pogotovo na smerovima matematika i fizika kad je tezak i sam prijemni ispit a kamoli samo studiranje. Ispiti su veoma teski a kriterijumi bas visoki .

  • Dexter

    19:31 // 14. 7. 2017.

    Ogroman uspeh, pre svega istraživača sa niškog Prirodno-matematičkog fakulteta koji su usvetlali obraz srpske nauke. E, a sad prošetajte do PMF-a u naselju Crvena zvezda i pogledajte u kakvim uslovima niški akademci postižu rezultate uporedive sa harvardskim! Vlada Srbije ne samo što ne ulaže ništa u poboljšanje uslova rada, nego je teško i fizički doći do one zgrade kroz problematično naselje.

    • Alex

      01:09 // 15. 7. 2017.

      Fakultet je u središtu deponija i uraslina. Zapušten i napušten. Kao u sred Černobila.
      Ono, moguće je da su teži uslovi, kao i rad pod pritiskom odlični treninzi, ali sramota je. Bitno je da političari tj naši kriminalni predstavnici, furaju nove premium automobile na razne reprezentacije tj krkanjac o trošku poreskih obveznika.

  • Pera

    17:38 // 14. 7. 2017.

    Bravo, bravo, bravo za sve clanove Univerziteta u Nisu!
    Cestitam svima!

  • MIĆKO

    09:12 // 2. 8. 2017.

    Ma dajte nemojte da me zasmejavate! Hvalospevi NU zbog toga sto se jedan deo (smer) PMF-a nasao na ovoj listi. Njima svaka cast, ali biti ovako euforican sto se tice NU, u vreme nikad vece nestrucnosti, korupcije i nepotizma, ogromna je glupost!

  • Južnjak

    11:54 // 15. 7. 2017.

    Juče na Dnevniku RTS-a Branko Kovačević priča kako je Univerzitet u Beogradu među 500 najboljih u 18 oblasti. Nisu pomenuli Niš, Novi Sad i Kragujevac koji su među 500 iz matematike. Sramota.

  • Kostadin Jovanovic

    11:15 // 3. 8. 2017.

    Univerzitet u Nisu je krenuoputem beogradskog univerziteta; ovaj univerzitet nije odjednom stekao dobar glas sa svih 18 oblasti, sigurno. On je poceo od prve oblasti da bi stigao do osamnaeste. Univerzitet u Nisu je poceo svoj uspon upravo oblascu iz familije prirodnih nauka. Bravo za njega! Na dobrom je putu! Podrzimo ga svi a posebno njegovi biv;i i sadasnji studenti, sa svih fakulteta!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: