Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:28, 3. 2. 2022.

| Društvo

Niški upravnici zgrada traže od nadležnih više parking mesta i uređenje međublokovskih prostora

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
zgrade
Stanare muči nedovoljno parking mesta i kontejnera; foto: M. M.

Neuređeni međublokovski prostori i nedovoljan broj parking mesta i kontejnera neki su od problema koje su profesionalni upravnici zgrada istakli na sastanku sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i predsednicima gradskih opština. Upozoravaju i na oronule fasade zgrada opasne po prolaznike, dok iz Grada kažu da će upravnici sve primedbe moći da iznesu na sastanku sa predstavnicima javno-komunalnih preduzeća i najavljuju ozelenjavanje nekih površina oko zgrada na proleće.

Jedan od inicijatora sastanka je profesionalni upravnik Peđa Dimitrijević, koji kaže da su problemi mnogobrojni i da je pomoć nadležnih neophodna, naročito za rešavanje pravno-imovinskih pitanja u vezi sa prostorima oko zgrada.

Međublokovsko zelenilo je nešto što ne možemo sami. Ono što se tiče unutrašnjosti zgrada rešavamo sa stanarima. Postoje fondovi koje stanari finansiraju, ali problem je što stanari nisu vlasnici okolnog zemljišta i ne mogu da odlučuju o tome - navodi Dimitrijević.

sastanak Oficirski dom Sotirovski najavila novi sastanak upravnika, ovog puta sa predstavnicima javno-komunalnih preduzeća; foto: T. R.Neki od problema koje je predočila profesionalna upravnica Violeta Đorić jesu neuređeni međublokovski prostori i neasfaltirane ulice koje su u centru grada, a koje su, kako je opisala, kao seoske.

Kaže da je komunikacija sa stanarima dobra, ali da i tu ima teškoća, naročito sa onima koji kupe stan, a žive u drugom gradu ili državi, kao i sa onima koji u hodnicima ostavljaju stvari.

Ljudi nekad veruju da imaju više prava, da je zgrada njihova, pa pitaju da li tu može i bicikl, motor, komad nameštaja. Tu mi je od presudnog značaja saradnja sa Komunalnom inspekcijom - objašnjava Đorić.

Osim zapuštenih međublokovskih površina, gorući problemi stanara niških zgrada su, prema rečima profesionalnog upravnika Slobodana Jakovljevića, parking mesta, vlasništvo i oronule fasade koje su često opasne po prolaznike.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski navodi da će biti dogovoreni sastanci upravnika sa predstavnicima javno-komunalnih preduzeća na čiji rad su imali primedbe, pre svega sa Parking servisom i Niš stanom, ali i sa Upravom za imovinu.

zgrada Upravnici kažu da je saradnja sa stanarima dobra uz neke teškoće; foto: M. M.Tvrdi da je izdvojen novac za uređenje međublokovskih prostora i najavljuje da će na proleće početi njihovo ozelenjavanje, a biće uređeni, kaže, oni u Rentgenovoj, u Ulici Ljudevita Gaja, na Bulevaru Nemanjića, Vizantijskom bulevaru i drugim delovima grada.

Naša gradska urbanistkinja sa svojim timom upravo radi na tome sa stručnjacima sa GAF-a na koji način da oplemenimo zelene površine i da ih zaštitimo od vozača i pešaka - ističe gradonačelnica.

Na Somborskom bulevaru, gde ima dosta zgrada, ima i dovoljno mesta za parkiranje, tvrdi predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković, ali najavljuje nova parking mesta i poručuje da investitori dok zidaju zgrade treba da vode računa o tome, kao i o mestima za kontejnere.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sozontije

    07:17 // 4. 2. 2022.

    Upravnik zgrade i bez novcanih sredstava moze nesto uraditi: organizovati akciju cicenja prostora oko zgrade, ciscenje snega, djubrare, podruma...Ukoliko se stanari ne odazovu ima pravo da pozove komunalnu, koja ce im naplatiti kaznu.

    • Dragan

      11:14 // 4. 2. 2022.

      Ništa oko zgrade nije vlasništvo zgrade. Dosovci su sve uzeli, ovi sad nastavljaju. Što bi ja čistio tuđe zemljište. Kad vrate ono što su uzeli u redu

  • nisliski mohikanac

    23:52 // 3. 2. 2022.

    iscrtati parking mesta gde moze oko zgrada i samo stanar i to jedno mesto moze zakupiti na god.dana i resen deo problema.zagarantovano mesto i red.

  • nisliski mohikanac

    23:46 // 3. 2. 2022.

    Kako sad to stanari nisu vlasnici zemljista.Kad treba da stavljaju rampe za parking i samo oni da se parkiraju tada jesu a kad treba da se cisti nisu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: