Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 14. 1. 2021.

| Društvo

Niški žandarmi 9. godinu zaredom mališanima na dečijim klinikama darivali paketiće

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Žandarmi paketici1; foto: KC Niš
9. godinu zaredom daruju mališane na klinikama; foto: KC Niš

Deci koja praznike provode na lečenju na dečijim klinikama u Nišu i ove godine je niški odred Žandarmerije pripremio i poklonio paketiće. Kako navode iz Kliničkog centra ovo je 9. godina zaredom da su mališani od njih dobili poklone, ali ove zbog kovida nije bilo i druženja.

Žandarmi su uspeli da naprave oko 40 paketića za najmlađe koji su na lečenju na hematoonkološkom odeljenju, kao i na Dečijoj internoj i Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju niškog Kliničkog centra.

I ove godine su niški žandarmi, kako kažu, hteli da pokažu da su društveno odgovorni. Kao i ranije poklone su birali u odnosu na broj pacijenata, njihov pol i uzrast. Žandarmi paketici2; foto: KC Niš Ove godine pripremili oko 40 paketića; foto: KC Niš

Želimo da pokažemo humanost i da želimo da pomognemo u svakom smislu, kao i da smo za sve naše građane uvek tu i na usluzi, kao i da ni ove godine, naravno, nismo zaboravili na naše najmlađe - rekao je pomoćnik komandanta niškog Odreda, potpukovnik Ivan Valjarević.

I na Dečijim klinikama nisu krili zadovoljstvo zbog ponovne akcije Žandarmerije, a direktorka Klinike za dečiju hirurgiju Anđelka Slavković navodi da sa žandarmima zajedno učestvuju u spasavanju i zbrinjavanju dece prilikom saobraćajnih nezgoda i nesreća, a da ovaj gest u toku epidemije kovida samo dokazuje da uzajamno mogu da računaju na svaku pomoć koja bude bila potrebna. Žandarmi paketici3; foto: KC Niš Nastaviće sa ovakvim humanim akcijama; foto: KC Niš

Za Upravu niškog Kliničkog centra ovakav gest takođe pokazuje da ova ustanova uvek može da se osloni na njih.

Zbog svega što su učinili do sada za našu Ustanovu, naše pacijente, ali i našu zemlju, imam ideju, da ova deca, u kojima se kriju ko zna koji talenti, naslikaju slike i crteže koje će posvetiti momcima u uniformama, a mi ćemo se potruditi, da to uramimo kako dolikuje i da ti crteži i umetnička dela, krase prostorije niškog odreda Žandarmerije - navodi Perišić.

U KC Niš kažu da su do sada policijski službenici Odreda prikupili više od milion i po dinara za Dečije klinike, a žandarmi da planiraju da ovakve akcije nastave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    22:42 // 19. 4. 2021.

    A što niste pisali kako je jedan mali čovek za novu godinu donirao paketiće za sve naše klinike....

  • Mara

    08:37 // 15. 1. 2021.

    svaka čast za decu i treba

  • Naissus

    18:18 // 14. 1. 2021.

    E moj Vucicu .... ovo si isti oni koje si necasno otpustao

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: