Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 12. 12. 2014.

| Društvo

Niškim blizancima dve medalje na Olimpijadi u Argentini

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
novak
Novak Stanojević o uspehu obaveštava fotografijom na Fejsbuku

Pomoć talentovanim niškim gimnazijalcima da otputuju u Argentinu na Juniorsku naučnu olimpijadu itekako se isplatila - blizanci Bogdan i Novak Stanojević kući donose srebrnu i bronzanu medalju.

reprezentacija Za srpski tim jedno zlato, dva srebra i dve bronzeNjih dvojica su zajedno sa još četiri đaka iz Srbije od 1. do 11. decembra predstavljali svoju zemlju na takmičenju iz fizike, biologije i hemije, a svi zajedno su u mestu Mendoza osvojili ukupno 5 medalja - jednu zlatnu, dve srebrne i dve bronzane.

Prve čestitke niškim talentima i ostalim članovima tima stižu preko društvenih mreža na kojima su se dva brata već pohvalila fotografijama sa medaljama.

rezultat-takmicenje Tamara Bojanić iz Novog Sada obezbedila Srbiji prvo zlato na Juniorskoj olimpijadi

Njihovi profesori oduševljeni su uspehom i time što je Srbija na ovom takmičenju prvi put osvojila zlato za šta je zaslužna učenica Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada Tamara Bojanić.

Srebro je osim Bogdana iz niške gimnazije "Svetozar Marković" osvojio Igor Medvedev iz Matematičke gimnazije u Beogradu, a srebro je pripalo Novaku iz niške gimnazije i Šapčanki Milici Božanić iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Bogdan-Novak Odlazak braće iz Gimnazije "Svetozar Marković" na ovo takmičenje dugo je bio neizvestanPodsetimo, odlazak niških đaka prvog razreda gimnazije, koji idu u odeljenje za đake obdarene za fiziku, bio je neizvestan do poslednjeg momenta zbog nedostatka novca za put.

Posle apela iz uprave Gimnazije "Svetozar Marković", čiji su đaci stalni učesnici na ovoj olimpijadi još od 2007. godine, mladim talentima pomogle su gradske vlasti obezbedivši 230.000 dinara

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danijel Dankovic

    16:15 // 14. 12. 2014.

    Bravo momci! Iskrene cestitke za ogroman uspeh!

  • ***

    07:55 // 13. 12. 2014.

    Bravo,divna deco ! Vi ste ponos naseg grada,vi ste ponos Srbije.BRAVOOO !

  • Ljubisa

    21:34 // 12. 12. 2014.

    Ako nisat drugo, zasluzni su i nastvnici i jos neki jer su se izborili da NIS ima takavo odeljenje. Sa talentima treba da rade talenti. Prvak Juge u fizici i ovo nije isto, ovo je mnogo vise. Pravo!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: