Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 5. 11. 2022.

| Društvo

Niškim ulicama ponovo galopira krdo konja [video]

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
galop konja3
Na desetine konja slobodno šeta; foto: printskrin

Juče oko podneva vozači ka izlazu iz Niša ponovo su svedočili sceni gde na desetine konja slobodno šeta kolovozom, što su zabeležili svojim mobilnim telefonima.

Na krdo konja koje se slobodno šeta oko naselja Ledena stena u blizini Metroa ili Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, građani, kao i vozači ukazuju već neko vreme. Nesvakidašnji prizori interesantni su i Nišlijama i onima koji dođu u grad, ipak pojedini vozači negoduju zbog zastoja u saobraćaju i mogućih nezgoda.

Mišljenje koje dele jeste da i životinje mogu biti povređene, a stvar dodatno komplikuje to što usled takvih situacija u Nišu niko nije nadležan, pa sve zavisi od dobre volje građana ili pojedinih gradskih službi.

.

Lepi, slobodni. Nije bas po propisima, ali su naši - komentar je čitaoca koji je poslao snimak.

Na snimku se vidi da je saobraćaj neko vreme bio usporen i otežan, jer su se životinje sporo kretale i nije bilo moguće obići ih. Takođe, vidi se i da je reč o istim konjima za koje su stanari Ledene stene tvrdili da su iz njihovog kumšiluka.

Inače, građani su i ranije ukazivali na konje na niškim ulicama, dolazilo je i do saobraćajnih nezgoda, u nekima su stradale životinje, a u okolini Vlasotinca pre dve godine u sudaru sa zapregom poginule su dve osobe.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Solomon

    21:07 // 6. 11. 2022.

    Koliko vidim gradonacelnici i gradskim ocima se svidjaju konji pa ih zato tolerišu da šetaju gradskim ulicama kako bi se turisti divili njima. Te konje treba predati na čuvanje i hranjenje nekoj ustanovi koja se bavi time. Konj je plemenita i pametna životinja.

  • Naissus

    20:00 // 6. 11. 2022.

    Imamo konjicki klub zar ne? Neka grad sklopi ugovor i neka ih skloni tamo. Konji su plemenite i vrlo inteligentne zivotinje. O konjima treba brinuti na veoma poseban nacin. Trenutni vlasnici ih ne zasluzuju

  • Dejan

    16:25 // 6. 11. 2022.

    Konji, psi lutalice...idilična slika prave KASABE...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: