Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:04, 15. 2. 2023.

| Društvo

Niško Novo groblje se opet sređuje pred Zadušnice, biće i komunalci na terenu

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
Novo groblje čišćenje pred Zadušnice; foto: FB Dragana Sotirovski
Potrebno više radnika da bi Novo groblje bilo uvek čisto, a ne samo pred Zadušnice; foto: FB Dragana Sotirovski

Česte su pritužbe građana da se Novo groblje u Nišu ne održava dovoljno, a ono se najčešće uređuje pred Zadušnice, koje se obeležavaju i ove subote. Da je potrebno još radnika kako bi 70 hektara groblja bilo uređeno stalno, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja je najavila da će od petka i komunalni redari i inspekcija biti na terenu.

Građani često ukazuju na to da, iako redovno plaćaju čišćenje, Novo groblje stalno zatiču u jako lošem stanju.

Pred svake Zadušnice ovo niško groblje se više održava i sređuje, ali građani smatraju da to nije dovoljno. Da su pritužbe građana na nečistoću "vrlo osnovane" smatra i gradonačelnica Dragana Sotirovski. Sotirovski obilazi Novo groblje; foto: FB Dragana Sotirovski Potrebno više radnika da bi Novo groblje bilo uvek čisto, a ne samo pred Zadušnice; foto: FB Dragana Sotirovski

Ona je obišla juče Novo groblje, a kako je napisala na zvaničnoj stranici, treba još radnika kako bi ono bilo uvek uređeno i najavila da će od petka na terenu biti i komunalci.

Bili smo danas na Novom groblju da proverimo koliko još dodatnih radnika treba da angažujemo da bi 70 hektara prostora bilo uređeno, ne samo uoči Zadušnica, već stalno. Priključili su se radnici Javno komunalnog preduzeća Mediana, a od petka će i komunalni redari, komunalna inspekcija GO Palilula i Komunalna milicija. Veliki je prostor Novog groblja u Nišu, ali još uvek nedovoljno dobro sagledani problemi u funkcionisanju JKP Gorica - napisala je gradonačelnica.

Sotirovski obilazi Novo groblje 1; foto: FB Dragana Sotirovski Potrebno više radnika da bi Novo groblje bilo uvek čisto, a ne samo pred Zadušnice; foto: FB Dragana Sotirovski Podsetila je da će u petak 17. februara i u subotu 18. februara kada su Zadušnice biti zabranjen ulaz automobilima, osim onim sa nalepnicama i rešenjem za osobe sa invaliditetom, ali pojačan red vožnje, pa je apelovala na građane da koriste gradski prevoz.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posetilac

    09:10 // 20. 2. 2023.

    Jel istina da u petak dan pred zadusnice nije bilo dozvoljeno uci kolima bas zbog tog ciscenja i uredjivanja?
    Ako je tako, trebalo je javiti na vreme. Jadni stari su isli petkom bas iz tog razloga da ne pesace do udaljenih grobova. Veoma neprijatno iznenadjeni..

  • M. V.

    10:09 // 17. 2. 2023.

    Sve pohvale za higijenu groblja, obzirom na broj radnika.

  • Naissus

    17:37 // 16. 2. 2023.

    Znaci cekamo od zadusnica do zadusnica da se ocisti groblje i oko njega?? Vrlo napredno, nema sta ....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: