Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 27. 12. 2023.

| Društvo

"Niškoj televiziji" odobren reprogram duga na 30 godina, burna rasprava na Skupštini

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Niška televizija (1)
30 godina za otplatu preko 30 miliona; foto: JV / Ljubica Jocić

Niška televizija otplaćivaće dug od 34,7 miliona dinara narednih 30 godina kroz godišnje rate, odlučeno je na Skupštini. Gradska vlast kaže da “osećaju” da treba pomoći lokalnoj televiziji, dok opozicija smatra da “trovačima istine” ne treba odlagati dugove i predlaže da NTV postane regionalna televizija.

Niška televizija, u vlasništvu Vidosava Vitka Radomirovića, ima dug prema Gradu 34.732.921,80, a mora da plati i sudske troškove. Odbornička grupa “Aleksandar Vučić-za našu decu”, predložila je da rok za otplatu duga bude 30 godina, što je i usvojeno na sednici Skuštine.

Dug utvrđen članom 2. ove Odluke Niška televizija doo Niš moći će da izmiri u 30 godišnjih rata, počev od prvog narednog meseca od meseca u kome je stupila na snagu ova odluka, a godišnje rate dospevaju svakog 31. januara u godini - stoji u Odluci.

Odbornici SNS-a svoj su predlog obrazložili da treba pomoći lokalnoj televiziji jer to “osećaju”, smatraju da će se u suprotom televizija ugasiti, ljudi izgubiti posao, a za to za to kriviti vladajuću stranku te je moraju “spasiti”.

S druge strane, opozicija smatra da nema garancija da će se, za par godina, Niška televizija ipak ugasiti. Odbornik Branislav Jovanović iz Koalicije “Niš, moj grad” rekao je da je Niš nekada bio “medijska republika” i da su niškim političarima “drhtale su pantalone” kad treba da gostuju na Niškoj televiziji, ali da to više nije tako.

Zašto bi reprogramirali dug. Ta NTV nije izrodila nijednog novog novinara, bar da ja pamtim. Zalažem se da pod hitno se NTV izvuče iz čeljusti i postane regionalna televizija. Niš je ovakvom televizijom koju ima osramoćen grad, pod hitno treba izbrisati prefiks “niška” sa ove televizije, ne zaslužuje, to nije novinarstvo. Po meni je kriminal da vi 30 miliona otplaćujete 30 godina. Trovačima istine odlažete dugove, mene je sramota što živim u gradu sa ovakvim medijima - rekao je Jovanović.

Njegov koalicioni kolega Dragoslav Ćirković izjavio je da je Niškoj televiziji 30 godina malo za otplatu duga i “predložio” da to bude 300 godina.

Inače, mediji Vitka Radomirovića su za sufinansirane medijskih sadržaja od strane Grada Niša za 2023. godinu dobili preko 20 miliona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor

    19:42 // 27. 12. 2023.

    Nikad vise para ,a nikad manja gledanost.

  • Sone V

    16:50 // 27. 12. 2023.

    Ovo je za rubliku verovali ili ne
    Porodica Radomorovic i dalje vlada
    Oni su kao azdaja sa sedam glava jednu odseces a nove sedam izrastu
    Nemogu ce ih dovesti u red, a.verujte na rec mnogo su silni i kur.eviti
    Grebu i rukama i nogama i na sve su spremni da dodju do cilja
    Sramota prema postenim i casnim ljudima
    30 godina za dug koji su sami napravili
    Sramota

  • Gorcilo..

    16:49 // 27. 12. 2023.

    Jedino sto vredi u imperiji Vitka Radomirovica jeste Dusica sa TV Belami. Ostali bi mogli da vode vremensku prognozu. Cudi me da je do sada niko nije trazio na neku normalnu televiziju,pri tome ne mislim nz Pink, Hepi I slicne...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: