Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 9. 10. 2018.

| Društvo

Niškom Domu zdravlja uručen ultrazvučni aparat

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Ultrazvucni-aparat;-foto:-Dom-zdravlja-Nis
Novi ultrazvučni aparat koristiće svi pacijenti u Nišu i okolini; foto: Dom zdravlja Niš

Ultrazvučni aparat koji je kupljen zahvaljujući građanima koji su slali račune za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" i time omogućili Opštini Medijana da dobije 23.000 evra, juče je uručen niškom Domu zdravlja, a kažu da će ga koristiti svi pacijenti iz Niša i okoline kojima je potreban ultrazvučni pregled.

Kupovinu ultrazvučnog aparata izglasali su građani pre nekoliko meseci, a to je bio i favorit predsednika Opštine Medijana Nebojše Kocića od 3 projekta koja su bila u ponudi.

Domu zdravlja je aparat juče zvanično i uručen, a kažu da će ga koristiti svi pacijenti kojima je potrebna pravovremena i kvalitetna preventivna zdravstvena zaštita. Ultrazvucni-aparat1;-foto:-Dom-zdravlja-Nis Novi ultrazvučni aparat koristiće svi pacijenti u Nišu i okolini; foto: Dom zdravlja Niš

Nabavka ultrazvučnog aparata sa odgovarajućim sondama su neophodni kako bi Služba za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja Niš mogla da adekvatno odgovori na sve veće potrebe za ovakvom dijagnostičkom metodom - kažu u Domu zdravlja.

Inače, kako je ranije obrazloženo, Domu zdravlja u Nišu je bio potreban ovaj aparat, jer su dosad koristili one sa zastarelim softverima i sondama. Prosečna starost njihovih aparata koje su dosad koristili je 10 godina, a imali su samo 3 ultrazvučna aparata, od kojih jedan ne radi, dok se druga dva često kvare.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da često sprovode preventivne preglede akutnih i hroničnih bolesti, a učestvuju i u realizaciji Nacionalnih skrining programa na rano otkrivanje raka grlića materice, dojke i debelog creva, za šta je aparat poput ovih jako važan.

Podsetimo, na takmičenju "Uzmi račun i pobedi" čiji je cilj borba protiv sive ekonomije, Opština Medijana je ove godine osvojila drugo mesto u kategoriji velikih opština i 23.000 evra, a građani su imali 2 nedelje da glasaju na šta će taj novac biti potrošen. Pored ultrazvučnog aparata, oni su u ponudi za trošenje tog novca imali i interaktivne table za 11 osnovnih škola, kao i vozilo za Gerontološki centar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Raka

    22:18 // 9. 10. 2018.

    Ovo je pravo lice suficita i našeg zdravstva. Primarna zdravstvena zaštita i najveći Dom zdravlja na Balkanu kako se hvale. I bez osnovnih sredstava za rad koje bilo koja privatna ordinacija ima samo tako. I onda se iz nagradne igre kupuje ultrazvuk. Dečiji urgentni centar se oprema iz koncerta a Nurdor gradi dečiju onkologiju...

  • Mara

    16:26 // 9. 10. 2018.

    Ova vest je već bila pre par meseci.A opet se čeka zakazivanje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: