Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:23, 7. 12. 2022.

| Društvo

Niškom “Zoo planet”-u pred zimu potrebni volonteri, hrana i novac za životinje

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
zoo kutak 3
Đaci OŠ "Radoje Domanović" već donirali hranu; foto: JV

Učenici OŠ “Radoje Domanović” u Nišu prikupili su hranu za životinje i pomogli Zoo planet-u da obezbedi deo zimnice. Ipak, iz Udruženja kažu da im je potrebno još hrane za zimu, ali i novca za vakcinaciju i čišćenje od parazita, pa poručuju onima koji mogu da pomognu. Nedostaju im i volonteri, jer trenutno imaju sedmoro aktivnih, dok je broj životinja 186.

zoo kutak 6 foto: JVĐaci iz te niške škole prikupljali su hranu za životinje smeštene u Zoo planet-u tokom izložbe kućnih ljubimaca početkom oktobra, a nedavno su je i predali Udruženju. Humanitarni deo izložbe ideja je učeničkog parlamenta, pa su svi posetioci mogli da doniraju.

Oni su sami došli do te ideje i u okviru akcije povodom Svetskog dana životinja prikupili hranu. Donirali su hranu za zečeve, mačke, pse i neke poslastice. Naši volonteri su otišli u školu da preuzmu donacije. Jako lep gest i lepa akcija, naročito zato što su deca sama to pokrenula i došla do ideje da pomognu napuštenim životinjama. To je vrlo lep primer - kaže Dušan Stojanović iz Zoo planet-a.

zoo kutak 5 foto: JVSvaka donacija im je, kaže, dobrodošla, jer životinjama treba hrana, prostirke i lekovi i ove zime. Potrebno je i oko 60.000 dinara za godišnju kontrolu krvi, čišćenje od parazita i vakcinaciju, pa Stojanović poručuje da svi koji žele mogu pomoći uplatom na žiro račun čiji je broj: 105-22423-78.

Pored toga, treba nam zrnasta hrana za sve životinje, koja mesečno košta oko 230.000 dinara, što i nije baš malo. Što se tiče sena, obezbedili smo jednu količinu. Imamo još nekih 1.000 bala koje smo rezervisali, samo treba da platimo i dovezemo, ali s obzirom na to da trenutno nemamo mesta za skladištenje, čekamo da se malo oslobodi prostor. Trenutno imamo oko 6.000 bala, ali treba nam oko 10.000 za celu godinu. Seno košta otprilike 1,2 evra po bali - objašnjava Stojanović.

zoo kutak 1 (1) foto: JVGrađani koji žele da pomognu životinjama mogu odneti novac ili hranu i lično vikendom u Zoo kutak. Stojanović ističe da osim hrane kupljene u prodavnicama za ljubimce to mogu biti voće i povrće, pšenica ili kukuruz.

Tamo je trenutno smešteno 186 životinja, a aktivnih volontera je sedmoro, pa su potrebni i volonteri - svi koji žele mogu da se priključe. Iz Zoo planet-a napominju da je životinjama tokom zime uvek potrebno više brige i animacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    12:21 // 7. 12. 2022.

    Hajde da vidimo sada kako će oni koji su protiv azila za pse da pomognu životinjama...

  • Kakav narod takva vlast

    10:48 // 7. 12. 2022.

    Neka grad pomogne.. Mi svi placamo porez gradu pa ne vidim razlog da grad ne pomogne.. Ali oni nece jer ko ne voli zivotinje ne voli ni ljude. Da imate zlatnu gusku koja leze zlatna jaja da vidite kako bi tasta i zet potrcali

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: