Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 25. 12. 2017.

| Društvo

Niškom docentu potreban novac za novo lečenje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Nenad i Marina Ristić
Nenadu treba još 70.000 evra za terapije; foto: privatna arhiva

Nakon transplatacije matičnih ćelija u Nemačkoj, niški docent Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Nenad Ristić je ponovo u bolnici, kaže njegova supruga Marina, zbog veno-onkluzivne bolesti jetre. Terapija je jako skupa i potrebno mu je još 70.000 evra za izlečenje.

Nenad Ristić je u maju saznao da boluje od retke vrste limfoma, agresivne bolesti koja pogađa samo 2 % populacije.

Organizovane su humanitarne akcije u kojima se prikupljao novac za njegovo lečenje, a aktiviran je i SMS preko fondacije “Budi human”. Ubrzo je novac prikupljen i nakon hemioterapije u Srbiji, krajem oktobra je operisan u Nemačkoj.

Transplantacija matičnih ćelija je izvršena 10. novembra. Sve je prošlo u najboljem redu, hvala Bogu i 1. decembra je pušten na kućno lečenje. Međutim, ubrzo su se javili problemi, bolovi u stomaku, te je on od 11. decembra opet u bolnici - priča njegova supruga.

Lekari su utvrdili da se radi o ozbiljnoj komplikaciji, veno-onkluzivnoj bolesti jetre, dodaje supruga, i zato je 14. decembra počeo novu terapiju koja je jako skupa.

Sama terapija je dala učinka, međutim, zbog ozbiljnosti stanja, potrebno je još nedelju dana iste. Dakle još 35.000 evra, ukupno 70.000 evra, ali mi taj novac nemamo - dodaje supruga.

Inače, supruzi docenta je prošle godine u oktobru, mesec dana pred porođaj, ustanovljen tumor na mozgu, a veći deo joj je odstranjen nakon rizičnog porođaja.

Čeka me još intervencija gama nožem, međutim sprečena sam da sada u ovim teškim trenucima za našu porodicu, uz bebu od 14 meseci, razmišljam o svom daljem lečenju - kaže supruga.

Građani koji mogu da pomognu treba da pošalju SMS sadržine 328 na broj 3030, a mogu da uplate novac i na dinarski račun 160-480610-54, kao i na devizni 00-540-0002220.1.

Podsetimo, još krajem juna je fondacija "Budi human" aktivirala SMS broj za lečenje Nenada Ristića, a osim toga organizovane su svirke i druge akcije u Nišu za pomoć mladom docentu. Finansijski mu je pomogao i Grad Vranje, jer je docent rođen u ovom gradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: