Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 1. 2. 2018.

Nišlija 17 godina čeka građevinsku dozvolu za nadogradnju zgrade

Zgrada Ković nadogradnja Većina nadograđenih zgrada u Nišu bez lifta; Foto: D. K.

Od januara 2001. godine Nikola Ković čeka dozvolu da počne nadogradnju sprata i potkrovlja na četvorospratnici na Trošarini, u kojoj je tada stanovao. Dok iz Gradske uprave odbijaju da je izdaju, jer u projektu nema lifta, sud poništava rešenja Grada i vraća na ponovno odlučivanje, te ovaj Nišlija ne izlazi iz “začaranog kruga”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • m

    15:29 // 1. 2. 2018.

    Prijatelju, tuzi ih za pare, troskove koje si imao na tom objektu(projektna dokumentacija itd), troskove sudjenja i na svaki ulozeni dinar imas pravo na zakonsku kamatu od 12% godisnje. Batali nadogradnju. Veca ti je zarada na to. Tebi samo na komunalije sa zakonskom kamatom na 18 godina sa 18.000 maraka skace na 140.000 maraka(70.000eura). Plus ih tuzi za neostvarenu dobit i nakrivi kapu. Batalju

  • Juznjak

    15:46 // 1. 2. 2018.

    Da da, svuda su ugradili liftove, evo svaki dan se vozim liftom na 13 medjuspratu, znaci 6 ipo spratova, kao i 2 susedna ulaza, pricalo se bice i nikad bilo nije, nego se vrv lepo doplatilo...

  • RODOLJUB

    17:08 // 1. 2. 2018.

    Ković i izgradnja? Hoće zgradu a neće lift. Zašto lupa glposti, ko mu i šta mu traži. To što mu kao traže neka ne daje i neka kupi lift i eto mu dozole. Nije iz struke ali bi da sprovodi strku.

  • Milos Jovanovic

    21:09 // 1. 2. 2018.

    Unakazili su grad nadogradnjama. Sada treba da plačemo zato što neće još jednu da dodaju tom hororu.

  • mirko mirkovic

    21:10 // 1. 2. 2018.

    primer su i zgrade preko puta vojne bolnice koje takodje imaju 5 spratova i potkrovlje i nadogradjivane u istom periodu pa nemaju lift. tacnije 96,7 % zgrada koje su nadogradjene u tom periodu (5 spratova i potkrovlje) nisu imale lift a nemaju ga ni sada.

  • Dragan

    23:20 // 1. 2. 2018.

    Nista im nemozes to sam osetio na svojoj kozi. Imao sam stan u zgradi koja je porusena u NATO bombardovanju 1999.godine dobijemo gradjevinsku dozvolu, porusimo preostali deo zgrade i taman da krenemo sa gradnjom poniste nam dozvolu i onda pocinju ucene stan za mene, stan za seficu kabineta jer je samohrana majka itd. NApravim ja zgradu nekako ali mi otese 2 stana po 40 kvm, jedan lokal na spratu

  • Dragan

    23:25 // 1. 2. 2018.

    a sada ni otimaju i lokal u prizemlju porsine 389 kvm koji sam uknjizio na sebe pre 3 godine ali katastar po nalogu gradskih mocnika ponistava pravosnaznu klauzulu i mene brise kao vlasnika. Poslao sam zalbu RGZ koja jos uvek nije resena a oni u medjuvremenu upisuju korisnika. Takodje mije podneseno 35 prijava od kojih je 29 okoncano a ostale su u postupku. Iza svega stoje mocnici ovog grada.

  • mare

    01:27 // 2. 2. 2018.

    Dodji u Jovana Ristića 16 da vidiš prijatelju 4+2 i nema lift.Prijavljivali smo to i nikad niko nije izašao da pogleda od gradj.inspektora.Što je još tužnije nema ni upotrebnu dozvolu a ljudi žive tu i prodaju te stanove bez problema.

  • Margerac

    10:03 // 2. 2. 2018.

    Trg 14 oktobar 2. Investitor nadogradio 3 + potkrovlje. U projektu nacrtao da ce biti i lifta. Inspekcija mu sve dozvolila. Covek prodao stanove, uzeo pare i ugasio preduzece. Zgrada evo vec 10 godina nema lifta.

  • Dejan Krkic

    13:56 // 2. 2. 2018.

    Jaki ste strucnjaci Rodoljube kad coveka majete 17 godina i to za njegove pare! Vidi se po komentarima citalaca i stanju na terenu, koliko su gradski strucnjaci iz vase struke uticali da se ugradjuju liftovi u nadogradjene zgrade po gradu.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: