Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 27. 4. 2020.

| Društvo

Nišlija apeluje da se reši problem neuređene obale Nišave kod Vrežine

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Nišava Vrežina
Apeluje da se uredi ova obala Nišave; foto: S. V.

Smeće i šut na obali Nišave i u reci, seču drveća, betoniranje obale i zatvaranje puteva pored reke - zabeležio je Nišlija na neuređenom keju od Vrežinskog mosta ka Brzom Brodu. Ističe da je deo Niša koji bi trebalo da bude oaza mira i tišine postao "vašar na đubrištu", da je o tome obaveštavao nadležne, ali da do sada nisu reagovali.

Nisava Vrezina 11; foto: S. V Ovako sada izgleda obala Nišave u Vrežini; foto: S. V. Fotografije neuređene obale Nišave u Vrežini šalje čitalac Južnih vesti, a zvanično i od nadležnih traži da reše problem. Apeluje da se ovaj deo Niša uredi i vrati prirodi i građanima.

Opisuje kako to trenutno izgleda.

Bacanje đubreta, šuta i na obalu i u reku, seča drveća, betoniranje obale, pomeranje obale po 5 m slojevima zemlje i đubreta, zatvaranje puteva pored reke. Svakim danom sve je gore. Od jednog kafića koji je bio u nekom skladu sa prirodom se ide ka totalnom uništenju iste - piše Nišlija. Nisava Vrezina 7; foto: S. V Ovako sada izgleda obala Nišave u Vrežini; foto: S. V.

Građani opisuju da je deo Nišave u Vrežini primer svega lošeg u društvu - nepoštovanja zakona, bahatosti pojedinaca, nezainteresovanosti vlasti i neodgovornosti službi, kao i apatije i pasivnosti naroda i narušavanja prirode.

U gradu u kom debelo manjka zelenila, u kom leti ne može da se hoda ulicom zbog nedostatka istog, u kom je zagađenje na ekstremno visokom nivou, u kom preživljavamo bolest disajnih puteva, jedna od poslednjih oaza prirode, mira i tišine u Nišu postaje vašar na đubrištu - zaključuje. Nisava Vrezina; foto: S. V Ovako sada izgleda obala Nišave u Vrežini; foto: S. V.

O ovom problemu obavestio je Komunalnu policiju i Građevinsku inspekciju više puta telefonom, a kaže da su oni samo prebacivali odgovorsnost i da nije bilo pomaka.

Novinari su pitanja o ovom problemu uputili preduzeću Srbijavode, kao i opštinama Medijana i Pantelej i odgovori se očekuju.

Nisava Vrezina 10; foto: S. V Ovako sada izgleda obala Nišave u Vrežini; foto: S. V.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    14:53 // 28. 4. 2020.

    Mislim da bi dusebriznicima bilo bolje da obrate paznju na grad koji pocinje da gubi zelenilo jer se unistavaju parkovi i popolocavaju zelene povrsine nego da guraju nos u privatne posede ljudi koji pokusavaju da urbanizuju naselje koje je do pre par godina bilo ispunjeno sibljem i tamo pronadju svoj mir. Ne vidim nista lose u tome sto neko pravi potporni zid u “svom” placu koji izlazi na vodu.

  • Vrezinac

    12:59 // 28. 4. 2020.

    Inspekcije nerade posao kako treba, dozvoljavaju da svakakvi imaju gradjevinske firme da izbacuju sut gde stignu, da se zidaju vikendice bez dozvole prodaju se za kilo rakiju i neku veceru u kafanu, suruju sa privatnicima koji prave te divlje deponije ja tebi ti meni i sta nas briga pa dokle bude, mozete da prijavljujete kada ih oni nema nigde!

  • ljudi

    08:28 // 28. 4. 2020.

    Budimo iskreni, svako od nas,ko je makar i jednom prosao ovom obalom, divio bi se ljudima koji imaju priliku da ovde zive. Druga stvar, ukoliko ste isto setali obalom, kako vam ne zasmetase kese flase i ostalo djubre koje setači ostavljaju za sobom, a ima ga na svakom koraku? Mi smo cudna nacija generalno, a pojedinci su nam previse "pametni" i treba da znaju da se problem resava u korenu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: