Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 5. 6. 2023.

Nišlija koji ne može da iseli podstanara pravdu traži na sudu

sud Spor između vlasnika stana i zakupca rešavaće pravni organi; foto: T. T.

Pre pet meseci Nišlija Vanja Dimić iznajmio je očev stan stanaru za koga kaže da je na početku dao depozit, a da do danas nije platio nijednu kiriju i većinu računa. Od novca se oprostio i jedino što želi je da iseli podstanara, pa je protiv njega i podneo tužbu Osnovnom sudu u Nišu. Zakupac nije želeo da komentariše slučaj, a novinarki je najavio da će je tužiti ako tekst bude objavljen uz reči “vi se poigrajte”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera

    09:06 // 5. 6. 2023.

    I sada dok traje sudski proces ne može da ga iseli sve dok se ne završi sudski proces A to ovde u Nišu traje godinama! Ovaj ne plaća kiriju, ne plaća račune za komunalije, dugovi se gomilaju, dođe izvršitelj zbog dugovanja... i ode stan na doboš zbog budale. Ali, postoji i drugi način da zakupca ''ubediš'' da izađe iz tvog stana, nije po zakunu ali je za Srbe koji ne razumeju zakon!

    • Billy The Kid

      13:48 // 6. 6. 2023.

      Istina. Neki razumeju samo taj jezik. Samo mi nije jedno jasno, što kada stanar izađe vlasnik ne promeni bravu. Njegov stan, njegova vrata.

  • Misko

    09:09 // 5. 6. 2023.

    Srbija i zakoni!

  • Sloba

    09:39 // 5. 6. 2023.

    Zar neka neka pravna regulativa kod izdavanja stanova i da se na to plaća neki porez pa da uvek možeš da reši problem

    • lpa

      13:53 // 5. 6. 2023.

      pa placa se. npr. vlasnik dva stana moze biti prijavljen samo na jednom a na drugi se, posto tu ne zivi(drzava smtra da ga izdaje) placa veci porez....
      nego sad treba ovog coveka namiriti sa ovakvih budzetskih pozicija jer on JESTE placao veci porez zbog izdavanja.

  • Formalizam

    10:47 // 5. 6. 2023.

    Sad ce da mu odbiju zahtev jer mu nije urucio otkaz, raskid ugovora jer ovaj ne prima. Stanar da ima para imao bi svoj stan. Nece da vidi dinara

    • sozontije

      14:00 // 5. 6. 2023.

      To ne znaci da moze da stanuje u tudjem stanu i ne placa nista, a stanodavac ne moze da raskida ugovor kad mu padne napamet. Porasla kirija? Dogovorite se kao ljudi. Udario " tuk na luk".

  • ***

    13:21 // 5. 6. 2023.

    Trazis od EPS-a da ti privremeno iskljuce struju, ali tek ako se ne iseli po isteku ugovora.

  • Bitanga

    13:57 // 5. 6. 2023.

    Prijatelju tuzis se em sto ti ne placa em nece da se iseli.Ocigledno si u vrlukom ptoblemu,vidi ds moze ds te voza.PANORAMSKIM LIFTOM BI GA ISELIO.

    • dr Jakov Zlatar

      14:33 // 6. 6. 2023.

      Bitanga@Čega se pametan stidi, budala se imenom ponosi...

  • Milorad

    14:07 // 5. 6. 2023.

    Imao sam jednog "buzdovana". Ljubaznog, slatkorečivog, sa finim manirima. Taksista /Dragan/. Kada sam upao u stan, pobego je u kupatilo. Zvao je policiju. Ali, pred argumentima je poklekao i pred njima je izjavio šta i koliko duguje. Bezmalo, ostao je dužan cca 1000 e /pre desetak godina/. Oprosto sam mu, zadovoljan što je dug, da nisam kontrolisao račune, mogao biti mnogo, mnogo veći.

  • Gilee

    14:13 // 5. 6. 2023.

    Za pojedine stanodavce takvo i treba ponašanje sve im je malo možda ovaj nije takav

    • Objektivno

      16:42 // 5. 6. 2023.

      Znaju se pravila i za stanodavca i podstanara.Ne moze kako ko hoce.Uostalom, iznajmis stan preko agencije i mirni ste i jedan i drugi.

    • Marko

      08:15 // 6. 6. 2023.

      A kako to treba? Kada cete konacno da shvatite da cenu zakupa osim sto diktira trziste diktira i sam vlasnik jer je to privatna svojina. Ako ne zelis nemoj da dodje prosto. Rentalijerstvo je posao kao i svaki drugi stan nije pao sa neba, uostalom ti koji uzimaju u zakup najbolje znaju jer nemaju svoji.A sto se tice cena, sve profsije su digle cene u nebo za bukvalno sve, pa sta ste hteli stan DZ

  • Mica

    16:05 // 5. 6. 2023.

    Generalo stan se lako izdaje u Nišu za 200 do 350 evra toliko je bilo pre 3 godine. Moja preporuka svim koji izdaju stavite depozit dupli ili trodupli depozit da se zaštitite od ovakvih prevaranata. Plaćanje računa radite na dan kada primite kiriju i tada proverite stan u kakvom je stanju i treće platite porez za izdavanje stana.

    • ???

      18:05 // 5. 6. 2023.

      Okej, porez treba da se plati, ali to ce povecati kiriju i opet po ledjima podstanara.

  • Petar

    16:33 // 5. 6. 2023.

    Na zalost, u Srbijici nasoj su jako slabi zakoni sto se tiču imovinskog prava. Tako da su vlasnicima zemljista/nekretnina vezane ruke i nista ne mogu da urade sudskim putem. Zakon ne stiti vlasnike.

  • MIksa

    18:09 // 5. 6. 2023.

    Dođeš u svoj stan kada zakupac nije u njemu. Razbiješ bravu ili vrata, njegove stvari spakuješ u kutiju ili kutije i promeniš bravu, ma vrata ako treba.Kada plati račune vratiš mu stvari, a on ako neće on neka te tuži i pokreće parnicu. A nek proba da udje na silu u tudji posed.

    • Tajansrvenn Alan

      20:40 // 5. 6. 2023.

      Tako je,od reci do reci ! S,druge strane, gospodin Vanja je mnogo blag a sa ovakvim parazitima nema " na kulturno" ! To sto preti novinarki je pucanje iz prazne puske, pokusava da zaplasi !

    • Komplikovano

      20:52 // 5. 6. 2023.

      Nažalost vlasnik na taj način može da izvuče samo deblji kraj, pogotovo ako je zakupac vešt..imala sam sličan slučaj i platila petostruko

    • Никола

      17:01 // 6. 6. 2023.

      Тешко јер постоји уговор. Зато се УГОВОР НЕ ПРАВИ, а тражи се прва и последња кирија ради обезбеђења, јер држава НИКОГА НЕ ШТИТИ, јер овај систем НИЈЕ УРЕЂЕН, јер није довољно да се само плати порез. Уређен систем подразумева много више.

    • cobe čolić

      21:46 // 6. 6. 2023.

      ti osnovnunemas,ko bre da izbaci stanaru stvari ,to je krivicno djelo.

  • Banda

    18:50 // 5. 6. 2023.

    Ova sadasnja naprednjacka vlast jedino stiti kriminalce i lopove. Suda i Pravde nema. Ogoljena sila i bahatost. Sve dok im ne vidimo ledja srece i veselja nece biti u ovoj zemlji…

    • Станко

      12:08 // 6. 6. 2023.

      Јесте тако је. И док су они на власти неће бити сунчаног Јуна и комарци ће много жешће да уједају. Морамо да им видимо леђа...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: