Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 26. 4. 2021.

| Društvo

Nišlija osmislio "cvećaru na dugme" kako bi pomogao porodičnoj firmi

Autor:Milica Milojević KostićIzvor:Južne vesti
Cvećara automat
Važno je pratiti trendove, kaže idejni tvorac automat cvećare Milan Petrović

Kako bi tokom pandemije pomogao porodičnoj firmi da ostane u poslu, Nišlija Milan Petrović osmislio je jedinstvenu automat cvećaru koja je pre nekoliko dana postavljena u Obrenovićevoj ulici. Pandemija je mnoge delatnosti naterala da se prilagode situaciji, a buket bez kontakta sa prodavcem Nišlije sada mogu da dobiju u bilo koje doba dana i noći.

Diploma inženjera elektronike i ljubav prema porodičnom poslu pomogle su 26-godišnjem Nišliji da osavremeni poslovanje. Pre nekoliko godina otvorili su cvećaru, ali je godina pandemije doprinela da često budu onemogućeni da rade.

Tako je, kaže, došao na ideju da otvore i automat cvećaru, koja je kupcima dostupna 24 sata dnevno a umesto u ruke prodavca novac ide u automat.

Ovako nešto postoji u svetu, ali smo na jugu Srbije jedinstveni. Sličan aparat nalazi se u Loznici, ali je on u sklopu objekta. Slične mašine rade Britanci i Italijani, ali je za naše tržište ovo nov koncept prodaje, kaže Milan Petrović.

Nakon što ubaci novac u automat, kupac može da odabere jedan od 17 aranžmana. Kako bi sačuvali svežinu cveća, morali su da izrade i specijalan frižider u okviru automata.

Najveći problem bio je napraviti sistem hlađenja koji neće oštetiti cveće. Jedna niška firma izašla nam je u susret i napravila specijalni uređaj koji radi na temperaturi između 5 i 9 stepeni i čuva svežinu. Jednom dnevno dopunjujemo automat, kako bi kupci imali što bolji izbor, priča Petrović.

Kaže da su komentari pozitivni i da je srećan što je uspeo da doprinese očuvanju porodičnog posla, a uz novi automat za prodaju poslovanje više neće zavisiti od epidemiološke situacije.Zadovoljan je i što su sada uvek tu za kupce, koji više ne moraju da gledaju na sat i žure u cvećaru kako bi iznenadili nekog.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    13:46 // 27. 4. 2021.

    Svaka cast sinko. Mnogo lepo osmisljeno. Neka ti je srecno i bericetno!

  • Mikica

    11:45 // 27. 4. 2021.

    Ma, meni je ovo fantasticno! Potpuno je nebitno da li je originalan izum ili ne, drago mi je da to postoji u nasem gradu! I sto je neko vec rekao, primeri dobre prakse i treba da se “umnozavaju”...a ovo je kao i svaki drugi “automat”, tako da ne vidim da bi i bilo cije pravo intelektualne svojine i povredio i da nije originalno, tako da - samo napred, bez obaziranja na hejtere...njih ce uvek biti

  • Срба

    00:44 // 27. 4. 2021.

    Лепо и корисно.
    Само, не знам ко и где издаје дозволе за постављање киоска и аутомата..... на појединим деловима улица и ћошкова (укључујући и ту локацију код Форума), ускоро неће моћи ни да се прође тротоаром од свега што је начичкано. Код градске болнице, одмах уз аутобуску станицу- још горе! Од смрада из ћевапчиница и осталих киоска не може ни да се дише ни да се прође тротоатом....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: