Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:09, 6. 2. 2022.

| Društvo

Nišlija pokrenuo peticiju za postavljanje semafora ili ukidanje pešačkog u Ulici 7. juli

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pešački 7. juli
Peticija za ukidanja pešaćkog ili postavljanje semafora; foto: printskrin Google streets

Sa željom da se ispred pešačkog prelaza u Ulici 7. jula u Nišu, u blizini skretanja za Cvijićevu ulicu, postavi semafor ili da se on ukine i postavi zaštitna ograda, Nišlija Ivan Đorđević pokrenuo je onlajn peticiju.

Pre samo nekoliko dana u blizini tog prelaza poginuo je 61-godišnjak, a autor peticije navodi da se na toj lokaciji često dešavaju saobraćajne nezgode. Na istom tom prelazu, kaže Đorđević, pre dva meseca oborena je 10-godišnja devojčica koja je zadobila teške telesne povrede.

Zahtevamo od nadležnih institucija da se pešački prelaz obeleži vertikalnom svetlosnom signalizacijom tj, pešačkim semaforom ili ako to nije propisno moguće, da se ukine postojeći pešački prelaz i podigne fizička barijera, u dužini od raskrsnice ulica 7. Juli i Vojvode Tankosića, do raskrsnice ulica 7. Juli i Kralja Stefana Prvovenčanog - navodi se u peticiji.

Taj pešački prelaz je, ističe Đorđević, veoma frekventan, i dosta školske dece tu samostalno prelazi ulicu na putu ka školi.

Peticiju može potpisati na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stevan Gutovic

    07:58 // 7. 2. 2022.

    Nis nema ni jednog saobracajnog inzenjera koji ovaj problem ume da sagleda i izabere savremeno resenje. Zivi bili pa videli. Stavicete semafor po modelu od pre 40 godina. Tek ce onda nastati problemi.

    • Nikad gore nije bilo!

      17:49 // 7. 2. 2022.

      Ima Niš Saobraćajne inzinjere ALI NJIH BAS BRIGA ZA PROBLEME jer oni pored poslova po upravama imaju i svoja privatna preduzeća dok drugi rintaju za njih oni rukovode i po upravama i u svojim firmicama tako im se dalo malo kod žutih posle ge sedamnaest a sada napredooooo!!!!!

  • Bill

    23:12 // 6. 2. 2022.

    Procitah komentare i izgleda da nema resenja. Imamo valjda u gradu nekog inzinjera saobracajne struke pa neka nam napise resenje (ili da pitamo sveznajuceg i u sve se razumem coveka).

  • Aleksandra Stojanović

    21:10 // 6. 2. 2022.

    Tačno.. Taman da stigneš do pola i opet čekaš za drugu polovinu ulice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: