Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 7. 8. 2019.

| Društvo

Nišlija pretio da će se politi benzinom zbog rušenja terena u OŠ “Sveti Sava”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Manitašević
Manitašević kaže da će se politi benzinom ako sruše terene; foto: JV

Zato što ponovo inspekcija pokušava da sruši teniske terene kod Osnovne škole “Sveti Sava” u Nišu, Zoran Manitašević koji ih je gradio pretio je danas da će se politi benzinom i ističe da će to uraditi ukoliko ih stvarno sruše. Iz Građevinske inspekcije najavljuju da će ponovo poslati inspektore i pokušati rušenje, jer su, objašnjavaju, tereni bespravno izgrađeni.

Manitasevic i benzin; foto: JV Teniske terene brani od inspekcije; foto: JV Inspektori su danas četvrti put pokušali rušenje teniskih terena koji su izgrađeni pre petnaestak godina u školskom dvorištu, ali ih Manitašević nije pustio i čekao ih je sa spremnom flašom benzina. Kako inspektori nisu dobili asistenciju policije, odustali su od rušenja.

Manitašević ističe da je odlučio da se polije benzinom zbog toga što ne vidi drugo rešenje ovog višegodišnjeg problema.

Poliću se benzinom, jer želim da naudim sebi, a ne njima. Ja imam sve dozvole, presude, sve dokaze da je sve urađeno po zakonu, tako da ne vidim drugi način da ovo sprečim - pojašnjava.

Kaže da je posebno problematično što ga inspektori ne obaveštavaju o tome kada bi moglo da počne rušenje, niti na njihove odluke ima pravo žalbe, jer tvrde da je investitor nepoznat. Tereni OS Sveti Sava1; foto: JV Teniske terene brani od inspekcije; foto: JV

To rade da ne bih mogao da se žalim, jer tvrde da je NN lice investitor. Ceo predmet je predat i Ministarstvu građevine - dodaje Manitašević.

Pre nešto više od dve godine porušena je balon sala koju je Manitašević izgradio kraj ove niške škole, a slično bi moglo da se dogodi i sa teniskim terenima, iako tvrdi da su građeni sa svim neophodnim dozvolama. Inspektori rusenje terena; foto: JV Teniske terene brani od inspekcije; foto: JV

Sve su ovo školski objekti, ja sam samo bio investitor i finansijer po ugovoru o zajedničkom ulaganju. Oni sada bespravno hoće da me isteraju odavde i poruše sve ovo i pored presude Vrhovnog kasacionog suda da ovi objekti uživaju pravnu zaštitu - priča Manitašević.

Marina Živulović iz Građevinske inspekcije pojašnjava da je rušenje neminovno, jer su tereni na gradskom zemljištu, na kome, kako kaže, nepoznati investitor bespravno gradi objekte i od toga živi. Tereni OS Sveti Sava; foto: JV Teniske terene brani od inspekcije; foto: JV

Kaže da su ga inspektori ranije upozoravali da skloni mrežicu, stubiće i prskalice sa terena da ih ne bi koristio, ali da to nije bilo dovoljno i da zato sada sledi rušenje.

Policija je iz svojih nekih razloga odbila da asistira, pa će da bude zakazano za drugi termin izvršenje. Sad će da bude uklonjeno, mi nismo hteli toliko restriktivni da budemo, mislili smo da će opomena da bude dovoljna da to više ne radi na terenu koji nije njegov, gde je zemljište gradsko i ne može da ubire prihod i živi od gradskog zemljišta i na objektu za koji ne postoji građevinska dozvola - tvrdi Živulovićeva.

Iako su novinari imali uvid u građevinsku dozvolu, Živulovićeva kaže da ona nije pravosnažna, jer se u vreme kada je izdata prvo izdavala građevinska dozvola, pa su se tek onda naplaćivali komunalni troškovi za prijavu radova, a u ovom slučaju komunalni troškovi nisu plaćeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pravnik

    17:59 // 9. 8. 2019.

    Vlasnik terena treba da traži naknadu štete od direktora šlole, s kojim je potpisao ugovor o zajedničkom ulaganju!

  • Sloba

    11:17 // 9. 8. 2019.

    Imajući u vidu kako se u zadnje vreme tretira šta je ispravno a šta ne i kako funkcioniše pravna država, imam utisak da ovde nije u pitanju zadovoljavanje pravde i pravila gradnje. Biće da ovi sadašnji jure one prethodne. Biće dobro ako tu ne nikne neka zgrada ili tako nešto.

  • Ratko

    01:37 // 9. 8. 2019.

    Smatram da je ucenje pravila tenisa veoma bitna stvar za decu. Nikad se nezna kada moze da se pojavi novi Djokovic!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: