Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 10. 7. 2017.

| Društvo

Nišlija protestuje ispred Gradske kuće, traži ostavku gradonačelnika

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Protestovaće dok mu ne ispune zahteve
Protestovaće dok mu ne ispune zahteve; foto: JV/J. A.

Zbog toga što, kako kaže, želi da ukaže na probleme “običnih smrtnika”, Nišlija Miroslav Vacić je jutros počeo protest pred Gradskom kućom. Jedan od njegovih osnovnih zahteva je ostavka gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, jer je on, kaže, kriv za loše finansijsko stanje građana Niša.

Nezadovoljan životom u Nišu, priča Vacić, odlučio je da protestuje, jer tvrdi da je Niš korumpiran grad i želi da ukaže na probleme koje, kaže, ne muče samo njega, već gotovo sve građane. Traži ostavku gradonačelnika Traži ostavku gradonačelnika; foto: JV/J. A.

Zato što Darko Bulatović prima i platu i penziju dok njegovi građani gladuju, zato što su majkama koje imaju 3 i više deteta uskraćena mnoga prava, zato što Nišlijama nisu isplaćene ratne dnevnice, a radnicima propalih preduzeća zaostale plate, zato što je uništio sport i kulturu - kazao je Vacić.

Gradonačelnik je, kaže Vacić, uništio privredu, jer “dovodi strane investitore kojima poklanja zemlju”. Jedan od razloga što je počeo protest je, dodaje, to što u Nišu ima mnogo nezaposlenih i gladnih.

Zato što je uništio kvalitet života i zdravlje građana, zato što je doveo grad do bankrota, zato što su građani bili primorani da glasaju protiv svojih uverenja za njegovu stranku - priča Vacić.

Osim što traži ostavku gradonačelnika, što je i napisao na jednom od transparenata, on traži i razrešenje direktora javnih preduzeća. Ubuduće će, kaže, svakodnevno biti ispred Gradske kuće i ići će u protestne šetnje gradom, jer želi da se čuje i njegov glas.

Protestovaće dok se njegovi zahtevi ne ispune, navodi, a poručio je da će možda ubuduće štrajkovati glađu. Pozvao je nezadovoljne sugrađane da mu se pridruže.

U Kabinetu kažu da je gradonačelnik pokušao da razgovara sa njim i čuje njegove zahteve, ali da je Vacić to odbio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Šutruk Nahunt

    10:14 // 11. 7. 2017.

    Pošto je utonuo u duboko razmišljanje jer je u dilemi za koju turističku destinaciju da se opredeli, gospodin Gradonačelnik me zamolio da pitam gospodina Nezadovoljnog Gradjanina da li bi bio ljubazan da primi ostavku Gradonačelnika tu ispred kabineta ili preporučenom poštom na kućnu adresu. Mislim - ovih dana... Kad Vučić sidje sa trona... Cogito ergo sum...

  • Анастасија Марковић

    09:44 // 11. 7. 2017.

    Да би неко дошао на власт треба имати већину на изборима, а цензус коалиција је ту негде око цензуса. А што се тиче г. Васића, ово је демократска држава и може митинговати колико хоће. П.С. бар је могао исписати транспарент на ћирилици.

    • ime i prezime

      12:46 // 13. 7. 2017.

      sta fali latinici

  • Kaljari

    06:53 // 11. 7. 2017.

    Citam pojedine komentare i ne mogu da verujem!
    Pojedini,koji su protiv nenarodne vlasti, se jos i podsmevaju coveku,kome je dozlogrdilo da sedi kuci,cita i pise komentare i psuje!Umesto da damo podrsku,pridruzimo se,omalavazavaju se postupci Vacica!
    Glupost,zatucanost i strah su odlike nas koji zivimo ispod brda Mecka,svakojaki se naselise u Nis,kragujevacki radnici-bravo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: