Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 12. 12. 2023.

| Društvo

Nišlija vicešampion sveta u masaži

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
maser
Srebrno na Svetskom kupu; foto: Petar Janković

Petar Janković iz Niša osvojio je srebrnu medalju u kategoriji wellness masaže na Svetskom super kupu u masaži, održanom novembra u Rumuniji. Njemu je ovo bilo drugo takmičenja i druga medalja.

maser (2) Takmičenje održano u Rumuniji; foto: Petar Janković Takmičenje je okupilo masere i terapeute iz celog sveta koji su se takmičili u različitim kategorijama - švedska masaža, wellness masaža, slobodni stil inspirisan zapadom, slobodni stil inspirisan Azijom, masaža lica, masaža na stolici.

Ovo je drugo takmičenje na kome sam učestvovao, prethodno je bilo Balkansko tamičenje masaže održano u Inđiji maja ove godine na kome sam osvojio bronzanu medalju u Wellness kategoriji - kaže Petar Janković.

maser (1) Suđenje po najvišim kriterijumima; foto: Petar Janković Kako priča Janković, učesnici takmičenja su imali 30 minuta da pokažu najbolje delove svog rada, a sve su ocenjivale sudije, učitelji masaže iz celog sveta, kao i maseri i terapeuti sa odredjenim ostvarenjima.

Suženje se vrši po više kriterijuma, ali najvaznij su stav masera dok radi, tehnika koju maser koristi i kombinacija razlicitih tehnika kao i tečnost u radu, koji predstavlja rad koji sa strane posmatraca, ali i iz perspektive klijenta masazu " iz jednog daha", naime svaki pokret se uliva u sledeci, ritam rada je konstantan i masaža ima uvodni deo, razdradu i zaključak. Takođe, ono sto donosi poene je smisao tretmana, ambijent oko stola za masazu kao i inovacija - kaže nagrađeni Nišlija.

Na takmičenju je bilo 170 učesnika iz celog sveta - iz Azije, delova Amerike, Španije, Italije, Izraela, Nemačke i balkanskih zemalja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Maser

    14:27 // 12. 12. 2023.

    Svasta ce da izmisle. Ovo na slici masira bejzbolkom

  • Alex

    12:50 // 12. 12. 2023.

    U masaži? U jeee...

  • Pera

    12:15 // 12. 12. 2023.

    Gde radi ovaj dobri čovek :-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: