Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 27. 6. 2023.

| Društvo

Nišlijama dva meseca kanalizacija poplavljuje podrume i plaše se zaraza - a nadležni ne reaguju

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
stanari obrenovićeva
Stanari kažu da ne znaju kome se sve nisu obratili; foto: JV / N. Đ.

Stanarima Obrenovićeve ulaza 57a i 57b, kao i Učitelj Tase 3, poslednja dva meseca kanalizacija se izliva u podrume. Kvar se nalazi ispod trotoara i potrebna im je dozvola Grada da bi se rešio problem, a koju ne dobijaju. Zbog letnjih meseci i sve većeg broja insekata, strahuju za svoje zdravlje.

stanari obrenovićeva (2) Iz "Nišstana" im poručili da nemaju opremu i osoblje; foto: JV / N. Đ. Ove Nišlije tvde da su "Nišstan" zvali odmah kada su primetili da se kanalizacija izliva, a potom i kada je počelo da se širi i prekrilo podrum, na šta su im rekli da je pukla cev, ali da nemaju kamere kojima bi mogli da snime gde je tačno nastao kvar.

Zbog toga su, kako kažu, pozvali privatnu firmu koja je ustanovila da se cigla zaglavila ispod trotoara.

Oni očiste danas, sutra je ponovo puna, jer nema gde da prođe. Ono što može da prođe od cigle, prođe, ostalo se vraća nazad. Sada bi trebalo da se deo na trotoaru iskopa, ali mi to ne smemo da radimo bez odobrenja Grada, jer govorimo o javnoj površini - započinju stanari.

stanari obrenovićeva (3) Plaše se zaraza u letnjim mesecima; foto: JV / N. Đ. Kažu da su se obraćali i nadležnima iz Grada Niša, "Nišstanu" i Naissusu, dok je u Opštini Medijana linija uvek zauzeta.

Kada je asfaltiran trotoar, prešli su preko šahte i sada je ona pod trotoarom, da to nije tako, sada bismo već rešili problem. Ne znam da li su privatne firme asfaltirale trotoar, ali Grad je morao da im da dozvolu za rad, a sada ih mi čekamo toliko dugo. Imali smo i sastanak sa direktorom "Nišstana", koji nam je prvo obećao da će nam rešiti problem, a potom da ipak nije u mogućnosti, jer im fali i opreme i osoblja - kaže jedan od stanara.

stanari obrenovićeva (4) Dva meseca im je podrum poplavljen; foto: JV / N. Đ. Žale se da zbog vrućina ima sve više komaraca i muva, te da strahuju od žutice i ostalih zaraza, naročito što ima mnogo dece i starijih stanara.

Iako pravimo promaju smrad je svakoga dana sve gori. Da nismo obezbedili ulaz u podrum najlonima bilo bi još gore. Ne može da se diše, ne može da se živi. Govorimo o centru grada. Novac koji sakupimo od zajedničkih troškova dajemo privatnim firmama da iscrpe vodu, a nakon toga, sramota me je i da izgovorim šta ostane u podrumu, a to najviše i smrdi - kaže stanarka.

stanari obrenovićeva (1) Zbog zaglavljene cigle na javnoj površini bez dozvole Grada Niša ne mogu da otklone problem; foto: JV / N. Đ. Stanarka takođe kaže da su primetili da je nedavno voda iz kanalizacije počela da curi i u drugim delovima podruma, zbog čega su, kako je rekla, bili prinuđeni da pronađu vezu, kako bi ih gradonačelnica primila i dodaje da su dobili odgovor da će nas pozvati, kada nas pozove.

Novinari Južnih vesti su takođe nadležnima iz Grada Niša poslali pitanja u vezi dozvola koje su potrebne da se vrše radovi na javnim površinama, kao i to zbog čega ove Nišlije dva meseca čekaju da se otkloni kvar, ali odgovore još uvek nisu dobili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miodrag Đilovanović

    11:43 // 28. 6. 2023.

    Braćo nišlije nije to ništa podrumi u "Beogradu u vodi "su stalno u vodi a pumpe rade li rade.

    • Var tehnolog

      20:02 // 28. 6. 2023.

      Pa, koj vas cukao u glavu, da kupujete stanove tamo, na Vucic- Arapskom " projektu"! Navukli vas, jer ste skorojevici !

  • Tajanstveni Alan

    19:14 // 27. 6. 2023.

    Da malo razjasnimo. To sto je telefon stalno zauzet u opstini Medijana, je da ne uznemiravate sluzbenike, za ciju ste partiju glasali! Jednostavno, iskljuce ga !
    To sto Nisstan, ruina od firme ne ume i ne moze da resi problem, nije nista cudno, ogromna vecina dobrih majstora je otisla u Sloveniju i Nemacku, gde se zanat postuje ! Ostali su ,priuceni i ogromna jalova administracija ! Koga briga !

  • Var tehnolog

    19:08 // 27. 6. 2023.

    @ Zoran - i sto ,misle da ,to sto zive u Nisu, su gradjani i Nislije !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: