Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 9. 10. 2018.

| Društvo

Nišlijama ujutru topli radijatori i pre početka grejne sezone

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Toplana dimnjak
Grejanje počinje i pre sezone, zbog niskih jutarnjih temperatura; Foto: JV/Lj. Jocić

Onima koji imaju daljinsko grejanje od sutra će u prepodnevnim satima biti topli radijatori, kako najavljuju iz Toplane. Toplo neće biti jedino korisnicima u Somborskoj i Vase Pelagića, zbog prelaska lokalne toplane sa mazuta na gas.

Pre početka sezone, koja kreće 15. oktobra, svakog jutra Toplana će grejati stanove i kuće koji su na njenom sistemu, zbog toga što su u ovo doba dana temperature niske.

Zbog pozitivne reakcije građana na obavljene tople probe, JKP Gradska toplana Niš je donela odluku po kojoj će svi toplotni izvori startovati svakog jutra, tako da građani mogu očekivati tople radijatore već od ranih jutarnjih časova, pa sve do porasta spoljne temperature. S obzirom na visoke dnevne temperature, toplotni izvori neće raditi u večernjim časovima - saopšteno je iz Toplane.

Toplotni izvor Somborska, dodaju, neće raditi pre početka grejne sezone, zbog “administrativnih problema vezanih za prelazak ovog postrojenja sa mazuta na gas”. Zbog toga, kako navode, grejanje ujutru narednih dana neće imati zgrade od ulaza 35 do 61 u Somborskoj, kao i 72 do 82 u Vase Pelagića.

Ipak, dodaju da će i ovaj izvor biti u funkciji do početka sezone.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenković

    12:42 // 10. 10. 2018.

    Da budem pošten : oko 12 časova došli su radnici toplane i "ozračuju"(ispustaju vazduh iz cevi). Biće grejanja !

    • Tivat

      19:39 // 10. 10. 2018.

      Sumi,zato mi je i krivo,sto pada ljaga i na njih iako pozrtvovano i posteno rade svoj posao!Uz to,javna je tajna da ih je manje nego li onih kancelarijskih miseva,koji i vece plate imaju od njih!
      Nazalost,samo Beograd i Novi sad,koji su vasiona za nas imaju posten status prema radnicima tehnickog usmerenja,bez obzira koja politicka opcija je na vlasti!Zna se,ko kosi,ko vodu nosi!

  • penzioner

    10:56 // 10. 10. 2018.

    Jutra su veoma hladna vec danima.Trebali su i ranije da pocnu,bar zbog dece,jer su u vrticima i skolama prepodne.Mi kod kuce ukljucujemo klime i grejalice,a sta ce skole?

  • Nishlija

    09:31 // 10. 10. 2018.

    Oni to rade zbog njihovih proba da provere instalacije, a ne zbog nas. Uostalom, to nam naplacuju iako nije pocela grejna sezona!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: