Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 8. 7. 2021.

| Društvo

Nišlije bez struje u "milosti" EPS-a

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
struja dalekovodi
Čekaju predlog rešenja u mraku; Ilustracija; foto: A. Kostić

Skoro mesec i po dana nakon što je formirana Radna grupa koja se bavi problemom porodica bez struje u Nišu i dalje nema predloga rešenja kako da dugove plate ni najava kada će im struja biti uključena. Da je sada sve u rukama EPS-a potvrdila je gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je objasnila da je pravljenjem spiskova građana lokalna samouprava svoj posao završila.

Iako prema procenama u Nišu u mraku živi oko 4.500 domaćinstava, na poziv Grada da se prijave kako bi se se sagledao njihov slučaj prijavilo se oko 900 korisnika. Za pitanja kada će dobiti struju i koji model otplate dugovanja će im ponuditu gradonačelnica Niša upućuje na EPS-u i kaže da je lokalna samouprava završila svoj deo posla.

Ja sam u radnoj grupi, razumete ali svoj deo posla lokalna samouprava je završila. Sada je sve na EPS-u i na EPS snabdevanju. Model će dati država za ljude koji nisu koji imaju mogućnosti, odnosno, koji nisu krivično zgrešili što bi se reklo. O tome na narednim sastancima- istakla je Sotirovski.

Šta će država ponuditi ljudima koji su godinama u mraku još nije poznato. Podsetimo, Grad i država najavili su da će pokušati da reše problem mnogih porodica u Nišu koje žive bez električne energije nakon sastanka u Gadžinom Hanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Iz Centra za zaštitu potrošača Forum poručili su ranije da građani ništa ne potpisiju pre nego što ih konsultuju i donesu im blanko ugovor na uvid. Takođe, zahtevaju od nadležnih da korisnicima odmah uključe struju. Iz Pravnog centra Niš predlažu da se visina rate ne vezuje za visinu duga i da kamata bude stopirana, jer jedino tako vide moguće rešenje da više hiljada porodica iz Niša napokon izađe iz mraka.

Pitanja o tome kada će građani dobiti struju i koji model je u opticaju uputili smo i EPS-u i Ministarstvu rudarstva i energetike, ali do objavljivanja teksta odgovor nije stigao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Suzana osmanovic

    22:27 // 25. 7. 2021.

    Moj suprug je bio na razgovoru u vezi struje,receno mu je u distribuciji da moze da posnese zahtev kod drugog operatera.A da u dalje stoji ovaj dug i kamata to sve kaze ide svojim tokom....nerazumem cemu sve ovo ako nisu u stanju da ispune ono sto je receno...i da se pomogne ljudima.

  • Dipl.Pravnik

    18:56 // 9. 7. 2021.

    Kad vas uhvate u kradji to pišu u zapisniku potom vam isključe struju,pa vam posle neko vreme stigne poziv od tužioca(krivična prijava)ako priznate to je za vas povoljnije plaćate kaznu pet hiljada.Ako nećete da platite,krivični postupak se nastavlja.To znači da vam preti kazna do tri godine zatvora uslovno.A oni vas posebno tuže u parnici za naknadu štete.Kao osnov uzimaju presek provodnika.Pozz

  • nisliski mohikanac

    13:45 // 9. 7. 2021.

    Nisam bio u toku,ali ispada da ima iskljucenih koji nemaju dug vec problem sa plombama.
    Njima treba odmah ukljuciti struju a na sudu dokazati kradju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: