Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 2. 7. 2015.

| Društvo

Nišlije će plaćati za uklanjanje i čuvanje napuštenih vozila

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
havarisana
Napuštena vozila spadaju u opasan otpad; Ilustracija: arhiva JV

Gradsko veće Niša usvojilo je odluku kojom se utvrđuje koliko će biti naplaćivano uklanjanje odbačenih vozila i drugih pokretnih stvari sa javnih površina, kao i koliko će koštati njihovo čuvanje.

Zamenik načelnika Uprave za komunalne delatnosti Hranislav Đorđević rekao je da će samo uklanjanje vozila, prikolica i sličnih predmeta koštati 5.000 dinara, a da će ona biti maksimalno čuvana 120 dana.

Prvih 10 dana čuvanje napuštenih vozila i drugih predmeta naplaćivaće se 500 dinara po danu, a nakon toga koštaće 50 dinara dnevno.

Bio sam za to da te cene budu i veće istovremeno se zalažući da se preispita smanjenje cena za mere nepropisno parkirana vozila. A što se tiče napuštenih vozila, smatram da nema razloga da neko dve godine zauzima parking mesto ili neku javnu površinu. Za to ne treba imati razumevanja jer je to opasan otpad - rekao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Odluka o cenama u skladu je sa gradskom Odlukom o komunalnom redu, a podrazumeva se da će biti prinudno uklanjana neregistrovana i odbačena vozila, priključna vozila, priključna oprema, agregati, čamaci, kamp kućice i opreme koje se nalaze na javnoj površini.

Vozila i druge predmete ostavljene na javnim površinama uklanjaće i čuvati JKP “Mediana”.

Podsetimo, krajem 2013. godine Komunalna policija je krenula u akciju uklanjanja havarisanih vozila kada je od 1.674 vozila koja nisu u funkciji, prinudno uklonjeno samo njih 18.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar

    08:11 // 13. 7. 2015.

    @Ivan Milovanovic: Pojedina vozila mozda nisu u bas idealnom stanju,ali niko nije lud da vozi kola bez ili sa losim kocnicama.Prvo zbog sebe a onda zbog drugih.

  • UCA018

    08:27 // 3. 7. 2015.

    Treba napraviti akciju uklanjanja takvih istih vozila ali sa ulica,jer su neispravni ali uredno registrovani i na ulici su kao tempirane bombe.

    • Niš

      13:25 // 5. 7. 2015.

      Slažem se sa tom konstatacijom ali tek kada bude napravljene akcija da ljudi u Nišu budu mogli da nadju normalan posao sa normalnom prosečnom platom na nivou države a po mogućstvu i da im bude isplaćena u toku godine kada je zarade !!!!

    • Ivan Milovanovic

      21:07 // 5. 7. 2015.

      @Nis: Znaci ako nema para neka vozi neispravan auto i neka gazi ljude po pesackom i udara u bandere? Alal ti razmisljanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: