Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:05, 5. 4. 2018.

| Društvo

“Nišlije, dođite na protest da kažemo odbornicima kako da glasaju”

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
gradski forum
Učesnici Gradskog foruma se složili da je sva odgovornost na niškim odbornicima; foto: Media centar

Učesnici Gradskog foruma "Čiji je niški aerodrom", na kome se govorilo o trenutno najvažnijoj temi u Nišu - poklanjanju gradske vazdušne luke Državi, pozvali su sve Nišlije da u utorak 10. aprila dođu ispred Skupštine grada i “kažu odbornicima kako da glasaju”, jer od toga zavisi budućnost Aerodroma “Konstantin Veliki”.

Inicijator protesta protiv poklanjanja aerodroma Državi, bivši narodni poslanik Miloš Bošković je rekao da je sednica Skupštine “udarni događaj” i da je zato važno da Nišlije dođu i kažu šta o tome misle.

Dođite da vas odbornici čuju i da im kažemo kako bi trebalo da glasaju. Zalažemo se da ta poruka bude malo lična, jer iako oni imaju neke interne dogovore, nikad ne treba da izgube iz vida da oni zapravo zastupaju građane - naveo je Bošković.

Podseća i da je sada sva odgovornost upravo na odbornicima, jer ako glasaju “za”, moraće da odgovore svojim komšijama, prijateljima “zašto su glasali onako kako im je rekla stranka, a ne onako kako im je naložila savest”.

Na Gradskom forumu u Media centru govorio je i bivši gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović, koji je bio na čelu Grada kada je otvoren niški aerodrom, a podsetio je da su svi radovi pre i nakon zvaničnog otvaranja plaćeni parama Nišlija. Zato smatra da je “ključ u decentralizaciji”.

Ne treba da usmeravamo oštricu ka Vladi. Treba da usmerimo našu akciju na Skupštinu grada. Pitanje je koliko je gradska vlast spremna da kaže “ne”! Mi moramo da tražimo od našeg rukovodstva, za koje je većina glasala, da se izbori i sačuva to blago u koje je mnogo uloženo - dodaje Pavlović.


"Poklanjanje aerodroma primer čiste otimačine"

Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju naveo je da je ono što se poslednjih dana može čuti od gradske i republičke vlasti o poklanjanju aerodroma “bezobrazan način tretiranja građana Niša putem straha, poluistina i laži”. Sve što čine, dodaje, pokušaj je da urade nešto što je “čista otimačina vredne imovine Grada, u iznosu od preko 50 miliona evra”.

Odjednom smo čuli da postoji neki ugovor, neki dug koji će da uništi budžet Grada od leta ove godine, ako mi pod hitno ne poklonimo aerodrom Beogradu pa on nek trlja glavu. Kada smo došli do tog ugovora, utvrdili smo da to uopšte ne odgovara istini. Tu nema ni zrnce istine - dodaje Dašić.

Kao što su ranije i najavili, NKD će pratiti glasanje 61 odbornika u Nišu, "da bi videli ko radi u interesu građana".

Učesnici su se složili i da su potpuno kontradiktorne izjave koje daju ministarka Zorana Mihajlović i predsednik Aleksandar Vučić o vezi poklanjanja niškog aerodroma sa koncesijom beogradskog. Govorilo se i o izjavama Vučića da "Niš može da zadrži aerodrom, ali da onda ne traži pare", a Bošković kaže da su takve izjave "ponižavajuće za sve Nišlije i sve građane Srbije".

Podsetimo, kako su ocenili i u učesnici debate Južnih vesti, sva opravdanja kojim vladajuća garnitura danima pokušava da opravda iznenadno poklanjanje aerodroma nisu istinita, a izvesno je da se "nekome mnogo žuri", ali da građanima treba odgovoriti zašto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    21:24 // 9. 4. 2018.

    Pa jel stigoše i aerodrom da prodaju i unište u Nišu. Sram vas bre bilo.Ojadiste nas. Halllooo Srbijo gde si, gde ti je narod.Dakle još jedna pljačka na angro.S kojim pravom da ustupe aerodrom.Kada im tata ostavi u nasledje mogu da prodaju šta god hoće, Nišlije ustajte i na proteste ne damo aerodrom. Još jedna bruka od ove vlade.Gde je gradonačelnik da brani imovinu Niša. Dakle prodadoše sve.Bruka

  • GAGA Niš

    16:18 // 8. 4. 2018.

    Mislim da se ne radi o inatu već o potrebi da se spasi istina, pravda i poštenje za koje se Nišlije uvek bore.

  • Gaga

    14:21 // 6. 4. 2018.

    Dragi sugradjani izadjite u sto vecem broju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: