Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 16. 6. 2016.

Nišlije i Sarajlije osnovale fondaciju za borbu protiv vršnjačkog nasilja

490x370-nasilje---Diego-Grez---Wikipedia Bez institucija nemoguće je pobediti vršnjačko nasilje; foto: en.wikipedia.org/ Diego Grez

Dragana Janković iz Niša, majka 14-godišnjeg Alekse koji je 2011. godine izvršio samoubistvo zbog, kako se smatra, maltretiranja u školi i Alisa Mahmutović, majka na isti način stradalog dečaka Mahira iz Sarajeva, osnovale su fondaciju “Mahir i Aleksa” za borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Saska

    15:47 // 16. 6. 2016.

    Svaka čast,položilo deci i zaštitimo ih

  • Žrtva vršnjačkog nasilja

    23:45 // 16. 6. 2016.

    Zbog tog nasilja ceo život imam traume, ranije me bilo sramota da o tome pričam, ali više nije. Najbolnije je što su nastavici znali i videli šta se dešava ali ništa nisu preduzimali, i naravno nisam bila jedina. Određana grupa je imala pravo da sve ostale maltretira i niko im ništa nije mogao. Dobijali smo batine a nikog nismo dirali niti smo smeli da im uzvratimo.

  • Родитељ

    08:13 // 17. 6. 2016.

    Подршка борби против вршњачког насиља. Надам се да ће што пре да се усвоји Алексин закон. Мада све мислим да неће јер вероватно није у складу са правилима европске уније.

    • Plaćeni dušebrižnici

      10:41 // 17. 6. 2016.

      Mislim da grešite. Zakoni su tamo po ovom pitanju daleko rigorozniji od ovog predloga za Aleksin zakon . Međutim, oni koji su nam deset godina prodavali maglu o školi bez nasilja i kojekakvim drugim preskupim projektima na tu temu, vidimo i sa kakvim efektima, su najveća opstrukcija ovom predlogu jer od nečega mora da žive, a navikli se na mnogo, pa su sada naprasno zabrinuti za nasilnike !

  • Jasmina

    23:01 // 16. 6. 2016.

    Niš je karakterističan po ovom problemu koji nadležni rešavaju zataškavanjem i ćutanjem. Nadam se da će ova fondacija u Nišu bar uspeti da skrene pažnju na tu anomaliju institucija u gradu tj. pojedinaca u istim, mada sumnjam jer u tim organima su osobe koje i po 20 godina rade na istim funkcijama i dobrobsu povezani !

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: