Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 30. 9. 2020.

| Društvo

Nišlije kažu da kućica kraj pruge nije bezbedna, nadležni se ne slažu

Autor:J. A. i M. J.Izvor:Južne vesti
Kucica kraj pruge 1; foto: citalac-Prijavi problem
Čitalac kaže da je opasna, nadležni kažu da nije; foto: čitalac/Prijavi problem

I dok čitalac smatra da skretničarska kućica koja se urušava kraj pruge u Nišu nije bezbedna i preko aplikacije "Prijavi problem" apeluje da neko interveniše, iz "Infrastrukture železnice" tvrde da je objekat od čvrstog materijala i da ne predstavlja opasnost ni za saobraćaj ni za prolaznike.

Da kućica "preti" da se sruši na kolosek pruge Beograd - Niš, na mestu gde se račva sa prugom koja skreće za Sofiju, piše Nišlija preko aplikacije "Prijavi problem". Kucica kraj pruge 2; foto: citalac-Prijavi problem Čitalac kaže da je opasna, nadležni kažu da nije; foto: čitalac/Prijavi problem

Tvrdi da i laik može da primeti da je velika opasnost, jer je skretničarska kućica uz samu prugu potpuno urušena.

Tu svakodnevno prolaze teretne kompozicije sa cisternama koje nisu prazne. I šta bi se desilo da se samo jedna izvrne tu u centru grada? A o putničkom saobraćaju i da ne pričam. Pitam se zar mora da se čeka da se prvo dogodi neko zlo pa da se onda interveniše... - piše čitalac.

Kucica kraj pruge; foto: citalac-Prijavi problem Čitalac kaže da je opasna, nadležni kažu da nije; foto: čitalac/Prijavi problem Iz Infrastrukture železnice kažu da se kućica ne koristi već 30 godina i da je pokrenuta procedura za njenu kasaciju, koja je još u toku.

Ipak, takođe tvrde i da ne predstavlja opasnost.

Prema informacijama stručnih službi Infrastrukture železnice Srbije iz Niša, taj objekat je od čvrstog materijala i ne predstavlja opasnost ni za železnički saobraćaj, ni za prolaznike, jer se nalazi pored pruge i u njegovoj neposrednoj blizini ne prolazi ulica - odgovaraju.

Kućica se inače nalazi između železničkih stanica Crveni Krst i Niš, sa leve strane pruge i kažu da je na popisnoj listi železničke stanice Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    05:11 // 1. 10. 2020.

    Slusaj, bre ti! Kad ti "nadlezni" kaze da je bezbedna, onda je bezbedna! :p
    NemO se titu mnogo raspitUjes i ukazUjes, znas!

  • Mrka

    22:39 // 30. 9. 2020.

    Ova kućica nije jedina, nazalost. Ovako ojadjena treba da se sruši. Secam se da su unutra bile klupe, umivaonik i pec na drva. Odrzavalp se to ranije kad su ljudi znali za red. Sad nam ova "demokratija" uvela plišano vaspitanje pa su nam deca vandali

  • Naissus

    19:45 // 30. 9. 2020.

    Stracara i ruglo isto kao i drzava i ovaj grad

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: