Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 9. 4. 2017.

| Društvo

Nišlije na protestu protiv Vučića, poručile sugrađanima "izađite napolje"

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Protest Nišlija
Ponovo bez incidenata na niškim ulicama; Foto: Vanja Keser

Sedmi dan zaredom, uglavnom mlade Nišlije, prošetale su centralnim gradskim ulicama nezadovoljni rezultatima predsedničkih izbora koji su održani 2. aprila. “Izađite napolje”, “O (ne)svesti se”, “Vučiću lopove”, “Hoćemo ostavke” i slične parole kao i predhodnih dana mogle su se čuti na protestu “Protiv diktature” na koji je danas u podne izašlo oko 1.000 Nišlija.

Demonstranti su se okupili na Trgu kralja Milana, a zatim su prošli Obrenovićevom, Ulicom Nikole Pašića, gde su ispred Gradske uprave izaveli performans “O(ne)svesti se” simbolično ukazujući na, kako smatraju, fingirano padanje u nesvest gledaoca u televizijskom studiju tokom gostovanja Aleksandra Vučića tokom preizborne kampanje. Protest ispred Gradske uprave Demonstranti jedinstveni u zahtevima; Foto: Vanja Keser

I ovoga puta na čelu kolone bio je transparent “Ovo je zemlja za nas” kojom su mladi, pojačani podrškom niških stanara (UPSS), boraca kojima nisu isplaćene ratne dnevnice i ostalih Nišlija, među kojima je bila i dekanica Filozofskog fakulteta u Nišu Natalija Jovanović, poručili da su nezadovoljni i aktuelnom društveno-političkom situacijom u zemlji.

Demonstranti su prošli i pored zgrade suda, gde su uzvikivali “Hoćemo pravdu”, posle čega su nastavili do ulice 7. juli, gde su ispred Gradske kuće završili i ovaj protest.

Kako su najavili, neće odustati do ispunjenja zahteva, među kojima su smene uredništva RTS-a, članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, kao i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković.

Sledeći protest zakazan je za sutra od 18 sati, a okupljanje je na Trgu kralja Milana.

Podsetimo, protesti u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, a onda i drugim većim gradovima Srbije počeli su u ponedeljak 3. aprila, dan nakon predsedničkih izbora na kojima je pobedio aktuelni premijer i kandidat SNS Aleksandar Vučić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • D

    13:58 // 10. 4. 2017.

    Državni posao = srpski san. Dok god tako razmišljate uvek će Vam država biti kriva. Hoćete da ne radite ništa a da primate dobru platu. Narod je hteo demokratiju i kapitalizam i sad kuka kako to nema više državnog zapošljavanja. Odlučite se više. Ali naravno, lakše je kukati i žaliti se nego raditi.

    • Gaga

      15:55 // 10. 4. 2017.

      Zamena teze, hocemo pristojan, normalan , dostojanstven zivot.Necemo da budemo robovi u sopstvenoj zemlji, a ti drzavni poslovi o kojima pricate, rezervisani su za nepismene partijske poslusnike.Nasa deca i gradjani hoce da rade ,ali da od te plate i pristojno zive.

    • Caca

      18:59 // 10. 4. 2017.

      Radim u drzavnoj firmi gde su dovedeni mladi ljudi sa diplomama visokog obrazovanja, (naravno izmisljena su im radna mesta) mislim da vecih neradnika nema od njih, niti je ikada bilo. A postovanje prema starijim kolegama nula. Zato neka setaju cele noci, posto danju spavaju.

  • milorad

    13:37 // 10. 4. 2017.

    Vučić "tiranin, diktator". Možda i jeste. Možda mladi bolje vide, čuju, osećaju. Možda su u pravu. No, voleo bih da mi se objasni šta je to "tiranija, diktatura". Možda su ONI zavedeni. Instruirani. Možda su u pravu. Nagađanja do beskraja, a problema na pretek.
    Ali, zašto im Vlast ne PRIĐE, a ne komuniciranje preko medija. Pa, ONI su naši sugrađani, naša DECA, BUDUĆNOST naša.

  • Booo

    13:09 // 10. 4. 2017.

    Bas razmisljam o tome, nemam pametnija posla..toliko bas zaludan nisam..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: