Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:12, 10. 3. 2023.

| Društvo

Nišlije na skupu podrške tužiteljkama poručile: Želja za demokratijom veća od straha

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
protest, tužiteljke
Još jedan zahtev - da se istraži šta se dogodilo sa niškim trgom; foto: Jelena Mišić

Na platou ispred Narodnog pozorišta građani Niša su se okupili kako bi pružili podršku tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović, koje su smenjene sa krivičnog predmeta u vezi sa zloupotrebama u EPS-u. Oni su se saglasili sa zahtevima iz Beograda, ali su dodali još jedan - da se istraži šta se dogodilo sa Trgom kralja Milana u Nišu.

protest, tužiteljke Skup podrške tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović; foto: Jelena Mišić Okupljeni su zatražili smenu republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, zahtevaju da se smenjene tužiteljke vrate na svoje radno mesto i nastave da rade na oduzetim predmetima. Njima se obratio aktivista Miloš Bošković koji je pročitao zahteve.

Tražimo da se sa vrha skloni najveći ćutolog Zagorka Dolovac, koja bi trebalo da bude javni tužilac, da razgovara sa građanima, da nama polaže račune, međutim ona samo ćuti i skriva se. Mi ne znamo kako ona izgleda, a nikad joj nismo ni čuli glas - poručio je Bošković.

Među osobama koje se sumnjiče da su oštetile državno preduzeće je i bivše odgovorno lice firme Bauwesen, koja je rekonstruisala Trg kralja Milana u Nišu i za sobom ostavila nezavršen posao, pa su okupljeni imali i dodatan zahtev - da se istraži šta se dogodilo sa niškim trgom.

protest, tužiteljke Slavoljub Blakojević napravio figuru vuka samotnjaka; foto: Jelena Mišić Nišlija Slavoljub Blagojević poručio je sugrađanima i advokatima da ne treba da se boje jer je želja za demokratijom veća od straha. Svojim performansom, kako kaže, hteo je da ohrabri sugrađane.

Moj omiljeni predsednik je izjavio da se ne boji ničega. Normalno da se ne boji kad oko sebe ima “pretorijansku” gardu i sada nabavlja još 5.000 batinaša. Rekao je i da je vuk samotnjak koji se ne da pripitomiti, ali evo vidimo da je vuk podvukao rep i ne samo to, nego ga i jede od muke, od straha. Ogorčen sam na ovu vlast - poručio je Blagojević.

protest, tužiteljke Nisu mogli da predaju zahteve; foto: Jelena Mišić Među okupljenima bili su i mladi pravnici, a jedan od njih je izjavio da mladi ljudi treba da dignu svoj glas.

Mislim da je sramna atmosfera u društvu, ne samo u pravu. Smatram da svaki mladi čovek i svi u pravosuđu treba da ustanu i dignu svoj glas. Ovo je poražavajuće, ja sam advokatski pripravnik, a ovde sam video samo par kolega. Svi su jaki na rečima, zagovornici su prava, ali kada dođe red da se nešto uradi nikog nema, nemaju hrabrosti i neće da stanu iza svog imena - Aleksa Rančić.

Okupljeni su otišli do Osnovnog suda kako bi predali listu zahteva, međutim tamo ih nisu pustili pa su svoje zahteve ostavili na vratima. Poručili su da će nastavili sa protestima sve dok se ne ispuni ono što traže.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pocetak bune protiv kadija

    10:01 // 11. 3. 2023.

    "Viš’ Srbije po nebu vedrome;
    ‘Vaku prvu priliku vrgoše:
    Od Tripuna do svetoga Đurđa
    Svaku noćcu mesec se vataše,;
    Da se Srblji na oružje dižu,
    Al’ se Srblji dignut’ ne smjedoše".

  • Dzi

    09:58 // 11. 3. 2023.

    Nama Sotirovska gradonacelnik...o cemu dalje da se prica...koe nase brige za zamenike rep.tuzilaca iz Beograda... Lepo zvuci deo smo sveta...ovog naseg sireg....u Srbiji, ali al smo podrzali nekog ili se usprotivili necem, ili kreirali nesto u sopstvenoj sredini?

  • Joca

    08:34 // 11. 3. 2023.

    Zelja za istinom,koju takozvani predsednik pokusava strahom da zakopa.U tome mu koristeci njegov model,pomaze njegova vojska sitnih i nebitnih dusa.I sve su prodali djavolu, da bi ostali tu,gde ih je on,nicim zasluzeno tu doveo..Primer takozvane direktorke,Smetlane Mutic,koja strahom pokusava da vlada.I nije ona kriva.Krivi smo mi..Evo bas danas autobus se puni praznim i poslusnim glavicama vrtica

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: