Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 20. 4. 2017.

| Društvo

Nišlije najbolje na takmičenju u inovacijama, bore se za finale u Parizu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Studenti Ekonomskog fakulteta se bore za svetsko finale; foto: PR Loreal
Studenti Ekonomskog fakulteta se bore za svetsko finale; foto: PR Loreal

Na zadatak kako unaprediti negu muškaraca inovacijom koja će promeniti njihove životne navike, a u kategoriji “Brend izazov”, najbolje je odgovorio tim niškog Ekonomskog fakulteta na regionalnom takmičenju “Loreal Brendstorm”. Niški tim “Stylistico” će na međunarodnom nadmetanju pokušati da se izbori za svetsko finale u Parizu.

Tim su činili studenti Ekonomskog fakulteta u Nišu, 23-godišnja Aleksandra Đorđević i 21-godišnji Novak Stamenković i Jelena Todorović, a radili su na razvijanju nove linije proizvoda muške kozmetike “Level Up”. To im je omogućilo da testiraju svoje veštine na takmičenju u Beogradu, kažu, ali i primene znanja koja su stekli na fakultetu. Pobedili u kategoriji "Brend izazov"; foto: PR Loreal Pobedili u kategoriji "Brend izazov"; foto: PR Loreal

Formirali smo tim da bismo kroz saradnju na projektu upoznali sebe, svoje prednosti i nedostatke. Ambicioznost svakog od nas, posvećenost i orijentisanost na pozitivne rezultate će nam omogućiti da u svakom trenutku nađemo motiv za rad i prevaziđemo sopstvene granice - rekli su.

Kako bi privukli mlade inovatore iz različitih područja, kažu organizatori, ovogodišnje takmičenje bilo je podeljeno u dve kategorije - “Brend izazov” koji je bio namenjen studentima ekonomije, marketinga i komunikacija. Pobedu u ovoj kategoriji odnele su Nišlije.

“Tehnološki izazov” je bila druga kategorija, posvećena budućim inženjerima, odnosno studentima tehničkih nauka, a pobedu je odnela ekipa “GrooME” iz Hrvatske. Pobedinički timovi će svoje inovativne projekte predstaviti u međunarodnoj konkurenciji i tako pokušati da se izbore za svetsko finale koje će biti održano u Parizu. Nagrade koje su dobile i Nišlije; foto: PR Loreal Nagrade koje su dobile i Nišlije; foto: PR Loreal

Svoju šansu da se plasiraju u ovom takmičenju iskoristili su studenti osnovnih i master studija brojnih univerziteta u regionu. Međutim, od 91 prijavljenog tima, svojim najboljim projektima učešće su obezbedila 4 tima iz Srbije, i to timovi sa dva fakulteta iz Niša (Ekonomski i Farmaceutski) i 2 fakulteta iz Beograda (FON i FEFA) - navode organizatori.

Takmičenje “Loreal Brendstorm” se na globalnom nivou održava već 25 godina i na njemu je do sada učestvovalo mnogo inovativnih i talentovanih mladih ljudi. Novina ove godine je, kažu, što će se u Parizu održati Sajam inovacija na kome će se finalisti predstaviti u ulozi izlagača i tako pokušati da ubede žiri da je baš njihov projekat najbolji.

Oni koji budu pobedili u Parizu, u obe takmičarske kategorije, dobiće nagradu u iznosu od 10.000 evra. Projekat koji prikaže najveći društveno-odgovorni potencijal dobiće 5.000 evra. Osim nagrada, svi učesnici imaju priliku da postanu deo kompanije “Loreal”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danijela Kostic

    19:14 // 22. 4. 2017.

    Drugi tim iz Nisa cinili su : Emilija Kostic, Katarina Randjelovic i Aleksandar Ilic, studenti Farmacije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: