Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:41, 1. 7. 2021.

| Društvo

Nišlije obeležavaju rupe i otvorene šahte dok čekaju popravku, iz Direkcije bez odgovora

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
malojastrebacka2-foto-citalac
Rupa u Malojastrebačkoj ulicie je tu, kažu, više od dve nedelje; foto: čitalac

Udarne rupe, otvorene šahte, zapušeni slivnici - svakodnevna su slika na niškim ulicama. Građani ih, kažu, sami označavaju kako se neko ne bi povredio. Neke od rupa su tu već dugo, a često su ih napravili i, kako prijavljuju čitaoci preko aplikacije Prijavi problem, radnici Vodovoda, ali one i dalje nisu “zakrpljene”.

rupa-durlan-alekcinacka-foto-citalac Građani kažu rupa stoji od početka godine, a nakon radova Vodovoda; foto: čitalacNa uglu ulica Durlan i Aleksinačke, piše jedan Nišlija preko aplikacije, radnici Vodovoda su još početkom ove godine sanirali problem sa vodom, ali ostavili veliku rupu. Iz Naissus-a kažu da je ovo posao za firmu Trace koja je preko tendera sklopila ugovor sa Gradom da održava puteve i krpi rupe.

Nadležnost za vraćanje kolovozne površine u prvobitno stanje je u rukama firme koja je dobila to kao posao od strane Grada, a to ide preko Direkcije. Nakon završetka našeg posla, mi damo nalog i ako se radi o iskopu, ta firma treba to da sredi. Zašto ovo još uvek nije urađeno pitanje je za Direkciju i tu firmu - objašnjavaju iz Vodovoda.

zapusen-slivnik-foto-citalac Zapušen šaht kod "Ambasadora" Vodovod ne može da reši; foto: čitalacIz ovog javnog preduzeća na Direkciju upućuju i građane kojima smeta zapušen slivnik kod “Ambasadora” u samom centru grada, na koji su takođe ukazali građani putem aplikacije. Iz Naissus-a kažu da oni održavaju i čiste samo funkcionalne slivnike, dok za “zabetonirane” i nefukcionalne poput ovog nemaju mehanizaciju.

Otvoren šaht na zelenoj površini kod TC “Zona 2”, gde se prema rečima čitaoca koji nam je poslao fotografije, svakodnevno igra dosta dece trebalo bi, kažu iz Vodovoda, da reši skupština stanara.

malojastrebacka-foto-citalac foto: čitalacDok građani koji žive u blizini TC “Zona 2” stavljaju grane u šaht kako se neko ne bi povredio, stanovnici Malojastrebačke ulice pokušavaju na razne načine da obeleže rupu u ovoj ulici za koju kažu da je svakog dana sve veća.

Malojastrebačka je sama po sebi veoma tesna, a rupa se svakim danom sve više i više širi i trenutno je obima oko pola metra i dubine oko 70 centimetara. Nakon mnogo žalbi stanovnika ulice na koje se niko nije odazvao, stanovnici su bili primorani da sami priručno obeleže rupu koja je noću veoma opasna zbog manjka svetla - žali se jedan građanin.

rupa-igraliste-foto-citalac Rupa na igralištu iza "Zone 2"; foto: čitalacRupe se šire i u Triglavskoj ulici, gde je, kažu građani, stanje asfalta jako loše i potrebno je kompletno renoviranje.

Svakim danom prečnik rupa u Triglavskoj sve veći, a pojavljuju se i nova oštećenja. Krpljenje bi bilo samo kratkoročno rešenje jer je asfalt u jako lošem stanju i zato bi trebalo renovirati celu ulicu - kaže jedan čitalac.

Iskopine na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Bulevara 12. februar ne šire se, ali građani kažu da su velike, a neobeležene i opasne za automobile, pa upozoravaju one koji ovde prolaze da budu oprezni.

O tome da li su upoznati sa ovim problemima i kada bi i kako oni mogli biti rešeni iz Direkcije za izgradnju grada Niša nema odgovora do objavljivanja ovog teksta.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • S.Nikolić

    02:07 // 2. 7. 2021.

    Da li vama nišlijjama nije jasno da je niš manje više jedna obična ruina? Pogledajte deo kod tvrđave preko puta pijace, pogledajte bulevar 12 februar, pogledajte deo ciganske male,....deo kod starog groblja......sve je stalo pre 30 godina!

  • Ouzo

    19:57 // 1. 7. 2021.

    Vecina ovih sto se zali, pred izbore pljuvala je JV ! Sada, kad su ih oni,sto ih glasase, otkacili, zale se na rad gradskih sluzbi ! Ni srama ,ni stida, idite kod svojih odbornika, sto ste im klicali kad su postavljeni !

  • Nišlija

    17:19 // 1. 7. 2021.

    A sta ste očekivali od Direkcije za izgradnju grada kad je i tamo direktor Neša guska

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: