Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:44, 22. 4. 2023.

| Društvo

Nišlije peticijom traže hitnu obustavu plana izgradnje reciklažnog dvorišta na Bulevaru

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
protest kej
Zabrinuti zbog zagađenja; foto: G. B.

Zbog najava da će reciklažno dvorište biti u blizini njihovih zgrada, stanari Ulice Branka Krsmanovića okupili su se danas da iskažu svoje nezadovoljstvo. Dok jedan deo njih, nakon kontakta sa gradonačelnicom Niša, veruje da će sve biti u korist građana, drugi smatraju da bi takva izgradnja imala štetne posledice po ljude i okolinu zbog čega pokreću peticiju.

Peticijom traže da se plan izgradnje tog reciklažnog dvorišta odmah obustavi i da se umesto toga izradi detaljna studija uticaja na životnu sredinu.

Tražimo pronalazak sigurnijeg mesta za izgradnju koje neće štetiti zdravlju i sigurnosti stanovnika u ovom području. Molimo vas da ozbiljno razmotrite našu zabrinutost i da preduzmete mere koje će osigurati sigurnost i dobrobit naše zajednice - navode u peticiji.

protest petcija Peticiju će predati Gradu; foto: G. B.Napominju i da se već suočavaju sa brojnim problemima poput buke, zagađenja vazduha i vode, kao i da će izgradnja reciklažnog dvorišta tome još doprineti.

To smatra deo stanara, a profesionalna upravnica Violeta Đorić kaže da je juče tokom dana stupila u kontakt sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski koja je uverila da će upravo reciklažno dvorište smanjiti divlje deponije koje niču u okolini.

Napominje i da su prvobitnu zabrinutost izazvala nagađanja zbog nedovoljno zvaničnih informacija.

Ono što sam dobila kao informaciju je da je to urađeno baš zato da bi se sklonile one male deponije pored podzemnih kontejnera. I ovde se ne radi o komunalnom otpadu koji može smrdeti i privući bube i pacove, već samo privremeno odlaganje kabastog otpada koji će se na 2-3 dana odlagati potpuno besplatno na deponiju - kaže Đorić.

Upravnica ističe da je ovo za sada najbolji i najefikasniji način da se suzbiju male divlje deponije, ali da očekuje da se u narednom periodu nađe neko adekvatnije sistemsko rešenje.

Oni koji nisu saglasni sa tim delom stanara, kako su najavili, peticiju će predati Gradu dok se ne ispita rizik od zagađenja i štetnnosti.

"Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    10:07 // 25. 4. 2023.

    Pa kada zive u smetlistu,imaju sirovine za reciklazu.Fabrike su gde su sirovine.

  • Nenad trošarina

    11:50 // 24. 4. 2023.

    Uništavaju prirodu i prave korumpirane projekte i još se rugaju narodu preko komentara i fazonu može im se. Alal vera šta reći. Samo napredno...

  • Kim Dzon Un

    09:47 // 24. 4. 2023.

    Diktatorska korumpirana vlast a ovim primerom se to potvrđuje da to važi i na gradskom i lokalnom nivou

    • Kim Il Sung

      17:31 // 24. 4. 2023.

      Samo bahato i za njihovu decu...Diktatorska korumpirana vlast u svakom mogućem smislu...Može im se

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: