Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 22. 3. 2016.

| Društvo

Nišlije podnele krivične prijave protiv gradskih vlasti

Autor:P. B. Izvor:Južne vesti
Sud-Djokica-Jovanovic.JPG
foto: JV

Nakon što je u izveštaju Državne revizorske institucije objavljeno da je niška vlast u 2014. godini nenamenski potrošila skoro petinu godišnjeg budžeta, lideri Udruženja predsednika skupština stanara su protiv gradonačelnika i načelnika 11 gradskih uprava podneli krivične prijave.

Saša Kostić, predsednik tog udruženja koje okuplja preko 40.000 građana, kaže da je sve zasnovano na analizama njihovih stručnjaka.

Analizama tih dokumenata od strane stručnjaka ustanovili smo da ima puno nepravilnosti i te nepravilnosti pokušavamo da ispravimo podnošenjem krivičnih prijava i nadamo se da će zakon i država raditi svoj posao onako kako treba da rade, da će sankcionisati sve one koji su odgovorni, a one za koje se ustanovi da nisu, nisu i mi ćemo im na kraju reći - svaka im čast - rekao je Kostić.

On dodaje da pored gradonačelnika i njegovih saradnika iz gradske uprave postoje ozbiljne sumnje u zloupotrebe u radu, kako kaže, i 5-6 direktora i funkcionera javnih preduzeća, ali da se one i dalje proveravaju.

Krivične prijave su predate, a Đokica Jovanović, jedan od lidera ovog udruženja, kaže da oni nastavljaju sa mirnim protestima - svakog četvrtka od 17 sati.

Zaključili smo da se najbolji rezultati dobijaju upravo mirnim i upornim protestima i analitičkim radom. Mi to ne zapostavljamo.

Predizborna kampanja ne utiče na proteste i aktivnosti udruženja, dodaje Jovanović.

Mi imamo neku distancu, odnosno već smo rekli svim političkim partijama nekoliko puta javno da nas ne interesuje nikakva kampanja, nikakvi izbori, nikakve predizborne aktivnosti, mi idemo po svom planu i potpuno nam je svejedno ko će sesti u gradske stolice. Mi ćemo imati isti odnos prema svim gradskim vlastima. Ako budu ovi, mi ćemo sa njima razgovarati, ako budu oni... Što se izbornog procesa tiče, on zapravo za nas ne postoji - kaže Jovanović.

Udruženje predsednika Skupština stanara formirano je krajem marta prošle godine, a neposredan povod su bili nerealno uvećani računi Toplane. Posle serije protesta na kojima su se okupljale hiljade Nišlija, odlučeno je da se otpočne i sa analizom rada ostalih javnih preduzeća i gradske uprave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • anica

    22:30 // 22. 3. 2016.

    Ovo samo u Nis moze da ima.Hitno tuzilastvo da pozove Perisica da odgovara.Kako li ga Vucic trpi vise???

  • ciklama

    12:52 // 22. 3. 2016.

    Odavno je to trebalo,utaditi

  • malo prolecno spremanje

    11:00 // 22. 3. 2016.

    ostao veliki ves jos od 5-tog oktobra

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: