Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 25. 7. 2017.

| Društvo

Nišlije prevozili neispravnim autobusom?

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
U kakvim autobusima se voze Nišlije?
U kakvim autobusima se voze Nišlije? foto: S. K.

Jedan od gradskih autobusa koji saobraća na "kružnoj liniji", policija je juče isključila iz saobraćaja kod Niš-auta i uputila na tehnički pregled, jer je bio neispravan, tvrdi bivši radnik Direkcije za javni prevoz Slobodan Kašić, koji kaže da je i sam vozio autobuse koji su “pokvareni”. U policiji je “ovaj slučaj još u obradi”, a direktor Direkcije i njegov zamenik nisu želeli da komentarišu, jer su “na odmoru”.

Kašić je donedavno vozio gradski autobus u Nišu i tvrdi da je bio primoran da putnike vozi u neispravnim autobusima. Bivši kolega mu je juče, kaže, javio da je autobus koji ide kružnom linijom zaustavljen na tehnički pregled i isključen iz saobraćaja. Papirne tablice Papirne tablice; foto: S. K.

Kao što vidite na slici on nije imao ni tablice, već je kolega vozio sa ovim prelepljenim papirom sa registarskim oznakama. Trenutno je akcija u toku i ko zna koliko će autobusa da pronađu koji su neispravni - priča Kašić.

On kaže i da je praksa takva da, kada se na licu mesta uradi tehnički pregled, ako je sve u redu autobus može da nastavi da vozi. Međutim, ako se utvrdi da je autobus neispravan, Direkcija plaća penale, ali posebna prijava ide i vozaču koji je vozio “pokvaren” autobus.

Dok sam radio u Direkciji i ja sam morao da vozim neispravan autobus, terali su nas da vozimo i rizikovali smo da nas zaustave i vide da nešto ne valja, a rizično je bilo i za bezbednost putnika - ističe Kašić. Ne zna se šta je bilo nakon kontrole Ne zna se šta je bilo nakon kontrole; foto: S. K.

Kakvi su bili rezultati tehničkog pregleda - da li je autobus nastavio da prevozi putnike ili je bio sklonjen sa niških ulica novinari Južnih vesti nisu uspeli da saznaju, jer su u niškoj policiji tražili da pitanja pošaljemo na mejl, na koji još nema odgovora, jer se, kako tvrde, “slučaj još obrađuje”.

Direktor Direkcije Saša Petronijević je kazao da je na odmoru i pitao koji komentar novinari traže od njega, a kada su mu pojasnili o čemu se radi, više nije odgovarao na poruke. Njegov zamenik Nenad Stanković je samo kratko napisao da je “na odmoru”.

Zbog toga, zasad ostaje nepoznato koliko je neispravnih autobusa na niškim ulicama.

Podsetimo, zbog nezadovoljstva radom u Direkciji, ali i nedavnog otkaza, Kašić je izašao na protest ispred Gradske kuće, a policiji je prijavio i neispravne autobuse gradskog prevoza. Naveo je da je jedan od razloga što protestuje i zamenik Direkcije Nenad Stanković koji je, kako je rekao, umešan u brojne afere i korupciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vozi Miško

    09:17 // 26. 7. 2017.

    Ko nas vozi dobro smo i živi. Pa ko je njima dao da vode ovu ozbiljnu delatnost, pa prevoze se ljudi neispravnim busevima a šta da se desilo nešto. Životi putnika su najvažniji, svaka čast ovom hrabrom vozaču koji skreće pažnju na ozbiljne propuste

  • sugradjanin

    06:39 // 26. 7. 2017.

    Gde ovi autobusi,osim Nis ekspresovih, "spavaju",gde se servisiraju?Zna se kakakva je procedura kad se autobus vrati s linije u depo.Saobracajna treba da napravi akciju, pa da ih po izlasku na liniju,tera na tehnicki pregled.

  • Milan Jankovic

    01:51 // 26. 7. 2017.

    Nema ko da ovo istraži. Jedino hrabri i uporni novinari, ako hoće. A verovatno je vozač u pravu. Ove autobuse Direkcija je dobila bez naknade od aerodroma. Tako je direktor aerodroma oštetio preduzeće, jer je otuđio imovinu za koju je lizing plaćan godinama i to čim je postala svojina preduzeća. Time je aerodrom umanjio svoj kapital i - nikom ništa. Eto prilike za istraživanje...

    • Nikola

      14:58 // 26. 7. 2017.

      A kakve to veze ima kad su obe državne firme? Zar nije to sve isto, zar ne rade sve te firme i našem interesu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: