Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 12. 12. 2023.

| Društvo

Nišlije prijavljuju probleme - vlast kaže novi budžet po vašoj meri

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Lokli smeće (6)
Nacrt novog budžeta podrazumevaće i komunalne delatnosti; foto: JV / N. Đ.

Javna i zoo higijena, održavanje zelenila, parkovski i dečiji mobilijari deo su planiranih aktivnosti u nacrtu niškog budžeta za 2024. godinu, za koji gradska vlast tvrdi da je pravljen “po meri njegovih građana”. Dok ističu da aktivnosti komunalnih delatnosti iz godine u godinu podižu na viši nivo, građani, gotovo, svakodnevno na aplikaciji “Prijavi problem” Južnih vesti svedoče suprotno.

Pred niške odbornike Veće će izaći sa predlogom programskog budžeta, koji je napravljen po meri Nišlija, rekla je i pomoćnica gradonačelnice za oblast komunalnih delatnosti Vladislava Ivković i saopštila da će zadatak novog budžeta biti da omoguće da te delatnosti, kao i komunalni sektor funkcionišu, te da ga iz godine i u godinu unapređuju.

Kada govori o javnoj higijeni Ivković ističe 218 hektara zelenih površina i 68 hektara međublokovskog prostora i zaključuje da Grad Niš ima obavezu da ih održava i da će izdvajanjem dodatnih sredstava te usluge biti u pravom trenutku, brze i efikasne, te bliže građanima.

Nastavak na izgradnji komunalne infrastrukture je zadatak broj jedan. Vodovod i kanalizacija su prioritet, da se kroz budžet 2024. godine komunalna infrastruktura održava i bude u funkciji svojih građana - rekla je Vladislava Ivković.

Osim novih mobilijara i sistema za navodnjavanje parkovskih zelenila i već najavljivanih pijaca, zbog kojih će grad izgledati uređenije, Ivković najavljuje u narednoj godini i završetak Aleje zaslužnih građana, te rekla da je to od građanskih inicijativa da bi Niš trebalo da ima takav prostor.

Iako gradska vlast ističe napredak na godišnjem nivou kada su komunalne delatnosti u pitanju, prepuni kontejneri, smeće u gradu, raskopana igrališta, šiblje, divlje deponije u međublokovskim prostorima - problemi su na koje su se građani Niša poslednjih meseci najčešće žalili preko aplikacije “Prijavi problem”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija 1

    07:53 // 14. 12. 2023.

    Gospodo dokle više
    Ko meni u dvorištu kosi travu, čisti, kupuje kantu za đubre !!!
    Svi su kupili stanove za kutiju cigareta a mi koji ništa nismo dobili od naših para koje smo izdvajali za stanove još i da im plaćamo održavanje dvorišta oko zgrade.

  • Boban

    16:31 // 12. 12. 2023.

    SNS nikada ne govori šta je uradjeno, jer nema čime da se realno pohvali, ali su zato svi prihvatili stil svog volje i govore šta će biti sledećih godina, što niko ne zna. Mada se pokazalo da sve što su ranije obećavali za sledeće godine nije bilo ispunjeno. Bila je to velika laž.

  • Tracara

    14:56 // 12. 12. 2023.

    Ko jos u ovom gradu iz vlasti misli na narod. Ko jos pita narod? Narod u problemima do guse, plate ne prate Beograd, prosek vadi IT sektor. Ulice pune rupa i neravnina, svako gleda svoj interes. Stanje u drustvu postaje neizdrzivo. Oni sto su u foteljama bi da ostanu da sede jos oni koji nisu bi da smene one koji sede a na narod ne misli niko. A narod se pita. Znajte,kad ga terate onda se inati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: