Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:27, 2. 4. 2018.

| Društvo

Nišlije protestom dočekuju ministarku Mihajlović ispred Gradske kuće

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
protest aerodrom
Iako je protest odložen, nekoliko stotina ljudi ipak izašlo na ulicu; foto: Vanja Keser

Iako je najavljeno da do naredne nedelje Nišlije neće protestovati, da bi “sačuvali energiju za veliki bunt" pred sednicu Skupštine, na Trgu kralja Milana se danas ipak okupilo nekoliko stotina građana, a dogovorili su se da sutra dočekaju potpredsednicu Vlade i ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović, koja bi u 11:30 trebalo da ima sastanak sa gradskom vlašću u Gradskoj kući.

Predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara su danas najavili da će biti u centru Niša, ako neko dođe na ranije najavljen protest protiv poklanjanja niškog aerodroma, da bi saopštili građanima da će pauzirati sa protestima do 10. aprila, kada je zakazana sednica Skupštine. VAK-9929 Dogovorili se da sutra dočekaju ministarku MIhajlović ispred Gradske kuće; foto: Vanja Keser

Ipak, na Trgu kralja Milana okupilo se par stotina ljudi, a kako kaže predsednik Stanara Saša Kostić, dogovorili su se da novi protest održe već sutra od 10 sati na istom mestu.

Građani su pokazali veliku energiju i želju da se nastave protesti i sutra će biti okupljanje u 10 sati na Trgu kralja Milana, da se dočeka Zorana Mihajlović u Gradskoj kući - kaže Kostić.

Sastanak ministarke Mihajlović sa gradskim rukovodstvom najavljen je za 11:30, ali Kostić kaže da su se građani dogovorili da okupljanje počne još u 10 sati, “da je ne bi propustili”. VAK-9909 Dogovorili se da sutra dočekaju ministarku MIhajlović ispred Gradske kuće; foto: Vanja Keser

Kostić kaže i da su građani na Trgu vodili nešto žučniju raspravu zbog toga što su protesti “pauzirani” i izrazili su želju da budu na ulicama i tokom praznika, ali on kaže da će se narednih dana videti kako će se situacija odvijati.

Podsetimo, nakon odluke gradske vlasti da Niš pokloni aerodrom Državi, oko 2.000 građana izrazilo je svoje nezadovoljstvo na protestu, a zahtevaju da gradonačelnik Darko Bulatović i celo Gradsko veće budu smenjeni, kao i da odbornici na sednici Skupštine ne glasaju za ovaj predlog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LJ

    15:01 // 3. 4. 2018.

    SUTRA DOLAZI A.V. lepo ga docekajmo!!!!

  • Bot

    12:12 // 3. 4. 2018.

    Veliki vođa o Niškom aerodromu:

    https://youtu.be/aQiW2ZAVUVI?t=5599

  • Meri

    11:54 // 3. 4. 2018.

    Niš ostaje bez aerodroma ali će zato dobiti jos dve ćevabdžinice i radionicu za kore za gibanicu... jedan je od Tviter komentara.
    osim Beograda, svi ostali gradovi se moraju žrtvovati radi 'viših' ciljeva, nama nepoznatih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: