Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:50, 31. 3. 2018.

| Društvo

Nišlije protestovale zbog poklanjanja niškog aerodroma

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
protest
Građani traže smenu gradonačelnika; foto: Vanja Keser

Zbog odluke niške vlasti da ustupi Aerodrom “Konstantin Veliki” džavi na upravljanje, ispred Gradske kuće u Nišu, okupilo se oko 2.000 nezadovoljnih građana. Masi se obratio bivši narodni poslanik Miloš Bošković, koji zahteva da gradska vlast promeni odluku, ali i smenu prvog čoveka Niša Darka Bulatovića.

Milos boskovic Građanima se obratio Miloš Bošković; foto: Vanja KeserParole “Čiji je ovo grad? Naš grad!” i “Smena Bulatoviću” prolamale su se centrom grada - od Trga kralja Milana do Gradske kuće, gde su se građani zaustavili.

Premda je protest bio spontan, masu je gradom proveo bivši narodni poslanik i bivši član Pokreta “Dosta je bilo” Miloš Bošković, koji se ispred Gradske kuće i obratio građanima.

Bošković je poručio da “ako avioni ne budu leteli iznad Niša, leteće gradonačelnik”.

Zahtevamo od Skupštine grada da glasa protiv odluke da se vlasništvo aerodroma prenese na Republiku. Drugi zahtev je da gradonačelnik i Gradsko veće podnesu ostavke. Što se tiče Bulatovića i članova Gradskog veća, nemamo nikakv problem da svoje imovine prenesu Republici na upravljanje. Aerodrom ne damo! - rekao je Bošković.

Posted by Južne vesti on subota 31. mart 2018.

Nakon toga, građani su simbolično na stepeništu Gradske kuće položili avione od papira, a samu zgradu “okitili” toalet-papirom.

avioni Na stepeništu Gradske kuće položeni su papirni avioni; foto: S. M.Novi skup, složili su se prisutni, zakazan je za sutra od 17 sati, na Trgu kralja Milana.

Inače, protestu je prisustvovao veliki broj aktivista, kao i političara, među kojima i članovi niške Demokratske stranke, Pokreta “Dosta je bilo”, narodni poslanik Zoran Živković i odbornik u Skupštini grada Branislav Jovanović.

Skup je podržala Inicijativa “Ne davimo Beograd”.

Podsetimo, bez ikakve naknade, Grad Niš je usvojio "preporuku" Vlade Srbije da ustupi imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore aerodroma "Konstantin Veliki" državi.


Ministarstvo saobraćaja: Mi želimo da pomažemo niškom aerodromu

Nakon nezadovoljstva Nišlija, javilo se i Ministarstvo saobraćaja gde kažu da će se u narednom periodu, sve što rade u vezi sa niškim aerodrom odnositi na "uvođenje novih linija" i "povećanje broja putnika".

Sva nova ulaganja, kao što će biti izgradnja novog tornja, radovi na infrastrukturi aerodroma, ulaganja u bezbednost i svu drugu potrebnu opremu, posvećena su povećanju broja putnika na aerodromu i gradu Nišu, uvođenju novih linija i pozicioniranju aerodroma "Konstantin Veliki" kao nezaobilaznog mesta u regionu. Zato želimo da pomognemo Nišu i da zajedno ovo uradimo - piše u saopštenju.

Dodaju i da bez dosadašnjih ulaganja ministarstva i Vlade Srbije, Niš ne bi imao takav aerodrom i broj putnika koji danas dolaze na "Konstatin Veliki".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ziza

    12:43 // 10. 4. 2018.

    Volim Nis nedaite stopu aeroduma i nikakve dazbine Beogradu jer je NAISUS je za nislije a ne taikune beograda koji uzimaju sve ka beogradu da bi reki beograd i samo beograd ponekad republika spska jer njoj se daje donacija od 5 eura miliona neka daju donaciju niskom aerodum.

  • Sara Simon

    21:21 // 1. 4. 2018.

    Nišlije, ne dajte aerodrom! Zahvaljujući njemu, ljudi iz Srbije mogu putovati po svetu za 20€. Na žalost, nama u Novom Sadu vlast ne dozvoljava da imamo aerodrom, da bi nas naterali da plaćamo karte i po 200€. Ali nije nam problem da i 4-5 sati putujemo do Niša i opet je sve mnogo jeftinije. Ne dozvolite da Vam uzmu to!!

  • Marko sa bulevara

    13:10 // 1. 4. 2018.

    Hvala Vladi Srbije na pomoći i podršci. Hvala im što su sačuvali mašinsku i elektronsku industriju, hvala im što su sklonili tramvaj, hvala za unapređenje Filmskih susreta, radio Niša, Niške televizije. Hvala Vladi za razvoj privrede na jugu Srbije, veće zapošljavanje mladih na trakama, veće plate na čak 1,20eura po satu, a hvala i na preuzimanju aerodroma. Hvala naprednjacima ili Vladi...isto je

    • MIKA SPILJAK

      20:07 // 1. 4. 2018.

      Marko nicije nije gorelo do zore. Zivkovic postavlja Bananu za poverenika u Nisu. Stvari ce se brzo promeniti. Setimo se Bane kad govori na skuvu tecno, tacno, posteno.Setimo se kad je bila setnja 96 god. protiv Mileta Ilica Bane je imao hrabrosti svasta da mu kaze i skandira.Srecan pocetak .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: