Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 15. 7. 2021.

| Društvo

Nišlije se nakon razgovora u EPS-u vraćaju kućama u kojima je mrak

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
1280x0_Violeta
Violeta ljuta i ogorčena sedmu godinu bez struje;foto:M. M. K.

Nakon što su iz Grada Niša spiskove građana bez struje prosledili EPS-u, iz ovog preduzeća kažu da su razgovori sa Nišlijama u toku, ali ne i kada će oni dobiti električnu energiju. Jedna od njih je Violeta Stojiljković koja kaže da je i nakon sastanka u distribuciji i dalje u mraku i sumnja da će se išta rešiti u njenu korist.

Prema nekim procenama bez struje je u Nišu oko 4.500 domaćinstava, a na poziv Grada da se prijave kako bi se se sagledao njihov slučaj prijavilo se oko 900 korisnika. Iz Grada napominju da građani koji se nisu prijavili to još uvek mogu, ali kako je ranije napomenula gradonačelnica Niša, pravljenjem i predajom spiska EPS-u posao lokalne samouprave se završava.

struja3 Romi foto Vanja Keser Nišlije i dalje čekaju na konkretno rešenje Radne grupe;foto:Vanja KeserKada će Nišlije dobiti struju, koji model otplate će im ponuditi, ko čini Radnu grupu i koliko se ona puta sastala do sada, pitanja su na koje odgovore nismo dobili, a iz EPS-a jedino saopštavaju sledeće:

"Elektrodistribucija Niš“ krajem prošle sedmice započela je prijeme građana, u skladu sa spiskovima koje dobija od grada Niša. Prijemi građana će biti svakodnevni i intenziviraće se tokom narednog perioda - navedeno je u odgovoru Južnim vestima.

Na razgovoru u EPS-u bila je Nišlijka Violeta Stojiljković, a kaže da je očekivala da će korisnici biti bolje sagledani i da neće opet piti prepušteni distribuciji na milost i nemilost.

Svojevremeno je optužena da je skidala plombe, ali Građevinar je potvrdio da nije imala pristup strujomeru, ima i rešenja suda koja EPS ne priznaje. Međutim, i pored rešenja Osnovnog suda kojim se odbacuje krivična prijava protiv nje i naloga Agencije za energetiku da joj uključe struju, u EPS-u sada od nje traže da se u pregovore uključi i stečajni upravnik Građevinara, u čijoj baraci živi.

Koliko ja vidim od toga nema ništa, oni mi traže da stečajni upravnik Građevinara, jer Građevinar standard više ne postoji, da on mi potpiše zahtev da mogu da predam u distribuciju. Ja sam mu poslala poruku, on ne odgovara. Distribucija ona samo to formalno poziva, inače od rešavanja nema šanse jer uvek nađu neku zvrčku, nemam ja sa njima šta da pregovaram, piše u rešenju. Ja tražim da mi daju brojilo - objašnjava Stojiljkovićeva.

Objašnjava i da su joj tražili da potpiše da je ona dala predlog da se u pregovore uključi i Građevinar, ali nije želela da potpisuje ništa po savetu ljudi iz Centra za zaštitu potrošača.

Distribucija radi po svome, a posle predstavlja gradonačelnici dostavlja spisak kao da smo mi saglasni sa time. Od toga nema ništa, oni samo da operu sebe - poručuje Stojiljkovićeva.

forum "Forum" ranije poručio da građani bez konsltacije ništa ne potpisuju;foto:JVPodsetimo, Grad i država najavili su da će pokušati da reše problem mnogih porodica u Nišu koje žive bez električne energije nakon sastanka u Gadžinom Hanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako neki imaju i milionske dugove iz Centra za zaštitu potrošača više puta su poručivali da građani ništa ne potpisuju dok ih ne konsultuju, a tražili su i da građanima prvo priključe struju a onda krenu sa pregovorima.

Pravni savetnik Igor Milosavljević koji skoro deceniju besplatno pomaže najugroženijima poručio da je jedino rešenje minimalna rata uz otpisivanje kamate, kada je podsetio da je slične sporazume sa dužnicima pre nekoliko godina sklapalo preduzeće Objedinjena naplata, čime je Grad izašao u susret ljudima i da sada taj primer treba da sledi država.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • prezimenjak

    23:58 // 15. 7. 2021.

    Ovi iz EPS-a imaju preča posla,npr.sačekati velikog vođu koji pristiže sutra ali ne u svojstvu predsednika i koji će opet doći helikopterom(koji mi plaćamo) i buljukom obezbeđenja.

  • Cvetko

    19:29 // 15. 7. 2021.

    Neka gospoda iz Eps-a provere njihove potrosace koji su renovirali kuce (catmare na cvrsto zidanu kucu) oni kradu struju ispred brojila a to se moze proveriti veoma lako.Cuo sam za lika koji to radi.

  • Nislija

    12:06 // 15. 7. 2021.

    Izgleda samo na Draganu i njenu rodbinu svanulo i bez struju. Sad moz se lade kolko oce.
    Dragano mori, idi si mori, ne se rezili vise

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: