Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 29. 9. 2017.

Nišlije se odlučuju za jeftin ogrev čije sagorevanje najviše šteti zdravlju

Drva Građani zimi lože "šta stignu"; foto: JV/J. A.

Iako je vazduh u Srbiji među najzagađenijim u Evropi, Nišlije, delom zbog ekonomske situacije, delom zbog navike i slabe alternative, biraju najjeftiniji ogrev koji je, kaže gradski energetski menadžer Branko Andrejević, i najštetniji za životnu sredinu i zdravlje. U Evropskoj uniji je, kako kažu stručnjaci, situacija daleko bolja, a uvodi se i standard koji neće dozvoliti da se prodaju uređaji za grejanje koji prekomerno zagađuju vazduh.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Овца за шишање

    12:43 // 29. 9. 2017.

    Је..ш здравље, битно је да се још мало преживи, макар и животом зеца! Ћути, не буни се, може и горе да буде! Да ли?

  • Srđan

    14:03 // 29. 9. 2017.

    Neka se pokriju ušima i neka ćute čuvenu stručnjaci kako je počelo grejaćemo se na kartone i drva su predkupa.Šta oni misle da neznamo da jednim pritiskom na dugme uključimo kotao na gas.Ali ko da plati račune sa našim platama.Koje su "ekološke” plate u evropi?Mi smo zagađeni hroničnom besparicom i smradovima svih vlasti

  • Nislija

    15:07 // 29. 9. 2017.

    Ne odlucujemo se mi za jeftin ogrev koji najvise steti zdravlju, vec smo primorani jer zivimo nikad bolje...ali za dve godine bice bolje, pa mozda necemo ni morati da se grejemo.

  • Numancia

    19:24 // 29. 9. 2017.

    Boze,kako je pametan ovaj energetski menadzer!
    Zasluzuje jos jednu astronomsku budzetsku platu!Blago si ga nama!

  • Građanin

    19:57 // 29. 9. 2017.

    Када је енергетика у питању. Чим смисле како да узму паре порадиће на томе. Друго их не интересује. Ни пројекти ни едукацијА становништва.. само кинта... Навика је невероватна. То чиме се ми грејемо (угаљ, дрво, гас, пелет) није најјефтиније грејање али да највише загађује (лоша ложишта) то је тачно... Чисте технологије (све јефтиније) и најекономичније за грејање нико није приближио грађанима....

  • Posmatrac

    20:18 // 29. 9. 2017.

    Ovi komentari do sada samo ocigledno pokazuju koliko smo primitivan i zatucan narod. Necemo mi NIKADA ni u EU ni u ostatak sveta sa takvim stavom i razmisljanjima. Nekima je ocigledno prihvatljivo da umru od udisanja smoga, cadji i katrana u toku 5-6 meseci, i da ne moze da se izadje na ulicu u toku zime, nego da povedu racuna o tome sta sagorevaju. SVE pocinioce drakonski kaznjavati novcano!

    • Građanin

      11:11 // 30. 9. 2017.

      За посматрача: слажем се. Да народ није такав СНС не би био ту где је. Ал што мене убаци у те? Не одговара њима да се народ едукује.
      Прошла зима: 78м2, кућа, три стране, кров, приземље испод, лепљена са четв. стране. Трмо пумпа грејање. Утрошак енерије за сезону 38.000 РСД. Просек 22Ц у просторијама стално. (не може аттач да пошањем слике рачуна). загађење не постоји. (Нема никаквог сагоревања)

    • Srđan

      16:16 // 30. 9. 2017.

      Ili ne kupijete ogrev ili ne plaćate račune pa komentarišete samo o ekologiji.Znate li kolike su minimalne plate u EU,a koliko je jeftiniji gas u EU(bez posrednika)?Hajde mi recite kako sa 250€ da platim gas kojom bih grejao stotinak kvadrata i prehranio porodicu.A o ekologiji neka brinu razvijenije države tipa Kine koja i danas pola energije stvara u termoelektranama.

  • Ricardo

    22:59 // 29. 9. 2017.

    Kupio sam i postavio kotao na gas 2005 godine očekivajuči obećanu gasifikaciju kod vojne bolnice.. Š I P AK.

  • Меда

    01:25 // 30. 9. 2017.

    "Sa druge strane, u zemljama Evropske unije se najviše koristi prirodni gas, kaže Andrejević, kako za daljinsko grejanje, tako i u lokalnim kotlarnicama. U tim zemljama, dodaje, maksimalno se koriste i obnovljivi izvori energije."

    И ми би можда имали гас и за грејање (или би већ био у догледно време) да нам највећи пријатељи без алтернативе нису ускратили исти јер би гас стигао без ушура за њих.

  • Darko

    11:23 // 1. 10. 2017.

    "dok domaćinstva u EU uglavnom koriste obnovljive izvore energije - preko hidroelektrana, ali i iz nuklearnih elektrana."
    A nuklearne elektrane ne zagadjuju?

    • Anoniman iz inata

      08:56 // 31. 1. 2019.

      Ne zagađuju. Nuklearni proces je čist.

  • Rekreativac

    20:22 // 1. 10. 2017.

    Ja neću da ugradim toplotnu pumpu jer je mnogo jeftina, već više volim da se rekreiam unoseći drva, ložim itd.S obzirom da nam nikad nije bilo bolje što se diže prašina oko toga.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: