Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 21. 5. 2020.

| Društvo

Nišlije se "zahvaljuju" Perišiću na asfaltiranju ulice ispred svoje kuće, on kaže da je samo zakrpljena

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
sterijina ulica rupe
Građani zahvaljuju Perišiću što je sredio svoju ulicu, a obećanje nije ispunio; foto: Vanja Keser

Žitelji neasfaltiranih ulica u Nišu, kako su se potpisali, ironično su zahvalili bivšem gradonačelniku Zoranu Perišiću što neki od njih i dalje koračaju po zemlji, pesku i blatu, dok je njemu, kako kažu, savršeno ravno pod nogama, jer je asfaltirana ulica u koju se doselio. Perišić odgovara da Sterijina ulica u kojoj će živeti nije asfaltirana, već je samo zakrpljena rupa ispred njegove i još nekih kuća. Takođe tvrdi da je ispunio više od 90 % obećanja.

Sterijina ulica Beverli hils, zakrpljene rupe 7, maj 2020; foto: Vanja Keser Sterijina ulica više nije u rupama, ali građani kažu da njihova još nema ni asfalt; foto: Vanja Keser U Nišu i dalje ima ulica bez asfalta i onih kroz koje ne može da se prolazi od udarnih rupa. Građani na to često podsećaju i preko aplikacije "Prijavi problem", apelujući da bager dođe i do njihove ulice.

Ova tema posebno je aktuelna pred izbore, kada su najčešća obećanja nadležnih da će građani dobiti asfalt. I pred ove izbore je aktuelno asfaltiranje, ali građani kažu ne njihovih i obećanih ulica, već one u koju se doselio bivši gradonačelnik.

Zato su Nišlije koje stanuju u ulicama bez asfalta odlučile da se javno "zahvale" Zoranu Perišiću zbog lažnih obećanja koje im je dao kada je bio u fotelji. Sterijina ulica Beverli hils, zakrpljene rupe 6, maj 2020; foto: Vanja Keser Sterijina ulica više nije u rupama, ali građani kažu da njihova još nema ni asfalt; foto: Vanja Keser

Želeli bismo da se javno zahvalimo gospodinu Zoranu Perišiću, bivšem gradonačelniku grada Niša i novonaseljenom stanaru elitnog naselja Beverli Hils, što je svojim trudom uspeo da pokrene asfaltiranje Sterijine ulice. Nakon što za vreme svog mandata, i pored sveg truda koji je ulagao i brige koju je pružao građanima, nije uspeo da asfaltira brojne neasfaltirane ulice u Čalijama, Donjoj Vrežini, Komrenu, on je svoje napore preneo na neka druga naselja - počinju svoje pismo zahvalnosti.

Sterijina ulica Beverli hils, zakrpljene rupe 4, maj 2020; foto: Vanja Keser Sterijina ulica više nije u rupama, ali građani kažu da njihova još nema ni asfalt; foto: Vanja Keser Građani u pismu zahvalnosti kažu da ono što bivši gradonačelnik nije uspeo da postigne na dužnosti, nadoknadio je sada. To ilustruju primerom da je nedugo nakon preseljenja u elitno niško naselje poznato kao Beverli Hils, kako kažu, uspeo uz mnogo posvećenosti i zalaganja, da izdejstvuje obnavljanje saobraćajne infrastrukture u svojoj novoj ulici.

Žitelji neasfaltiranih ulica žele i da mu čestitaju na novom sloju asfalta i nadaju se da će to proslaviti kako dolikuje.

Iako neki od njih već više od dvadeset godina koračaju po zemlji, pesku i blatu do brojih gradskih institucija kako bi i njihova ulica dobila malo asfalta, i razočarani se vraćaju svojim kućama pod svetlom neispravnih svetiljki, njihova jedina želja je da je gospodinu Perišiću savršeno ravno pod nogama. Zato mu stanovnici ovih prašnjavih ulica zahvaljuju što je im je ostvario tu želju - zaljučuju u pismu.

Zahvaljuju i Direkciji za izgradnju grada, jer je, kako navode, bivšem gradonačelniku izašla u susret i omogućila mu ovu, toliko potrebnu, obnovu.


Perišić: Ulica je samo zakrpljena

Bivši gradonačelnik je u svom četvorogodišnjem mandatu davao brojna obećanja, ali prašnjave ulice bez asfalta mu građani nisu zaboravili ni 4 godine kasnije koliko nije u fotelji. Sterijina ulica Beverli hils, zakrpljene rupe 3, maj 2020; foto: Vanja Keser Sterijina ulica više nije u rupama, ali građani kažu da njihova još nema ni asfalt; foto: Vanja Keser

U razgovoru sa novinarima Južnih vesti Perišić je rekao da u Sterijinoj ulici još ne živi, da planira da se tamo preseli jednog dana, ali da je laž da je ulica asfaltirana i objašnjava da su samo zakrpljene rupe.

U ulici su bile rupe, ne samo u toj ulici, nego u celom bloku su zakrpljene. Isto tako je zakrpljena i rupa koja je bila ispred te kuće u kojoj ću ja živeti i ispred drugih kuća, gde god je bila rupa zakrpljena je. To je cela priča. Niti je ulica asfaltirana sada, niti je obnavljan asfalt, niti je ceo asfalt pokriven, jednostavno ništa od toga - odgovara Perišić.

Sterijina ulica Beverli hils, zakrpljene rupe 2, maj 2020; foto: Vanja Keser Sterijina ulica više nije u rupama, ali građani kažu da njihova još nema ni asfalt; foto: Vanja Keser Iako se građani često žale na predizborna asfaltiranja i krpljenje rupa, od kojih mnoga nisu ostvarena, Perišić kaže da se rupe krpe svuda po Nišu, pa i u njegovoj budućoj ulici. Ipak, smatra da je ispunio većinu onoga što je i obećao, a ono što nije, kako kaže, jeste aktuelni gradonačelnik Darko Bulatović.

Ja sam se kao gradonačelnik trudio da dajem samo ona obećanja koja sam mogao da ispunim. I što se tiče ulica, radova, svega toga, mislim da sam 90 i kusur odsto u mandatu onoga što sam mogao da ispunim i ispunio. U kampanji koja je bila 2016. godine, ono što sam tada obećavao, mislim da je sve nakon toga naredni gradonačelnik završio - zaključuje Perišić. Sterijina ulica Beverli hils, zakrpljene rupe 1, maj 2020; foto: Vanja Keser Sterijina ulica više nije u rupama, ali građani kažu da njihova još nema ni asfalt; foto: Vanja Keser

I u Direkciji za izgradnju kažu da ulica čiji će stanovnik biti bivši gradonačelnik nije asfaltirana sada, već odavno, ali da jesu sanirane udarne rupe.

Takođe kažu da se u Nišu trenutno asfaltiraju ulice Franca Vintera, Jagodinmalska i Zdravke Vučković, kao i kružni tok u Jagodin maloj (završni radovi) i kružni tok kod Naučno-tehnološkog parka (sprema se druga polovina za asfaltiranje).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • rakic dimitrije

    12:13 // 30. 5. 2020.

    Postovana redakcijo,moja pretpostavka je da se secate price o Jesenjinovoj ulici (seoskom putu) jer sam Vas ja pozvao da prokometarisete svojom stampomstanje ulive. Zamolio bih Vas da ponovo dodjete i javnosti prikazete sta je uradjeno.(nista).Znam da se zavrsetak Somborskog bulevara pomera na drugu stranu ili su to samo stranacke igre. Nama daju obrazlozenje da nema mesta zbog trotoara ,

  • Ne mogu vise ... A vama nije?!

    18:11 // 22. 5. 2020.

    Nije mi jasno, bas uopste! Da li svi vi spavate?! Ja cu da se glasam za "Dosta je bilo". Zar nije vreme? Za promenu? Pobogu... Probudite se svi ...

    • Bojkot

      16:58 // 25. 5. 2020.

      NE ne za dosta je bilo oni ce postati isto kao ovi pre i oni pre njih i oni pre pre pre njih, imam bolju ideju Ajde da ne glasamo ni za jednog od njih pa da plaču za svoje funkcije svoje fotelje svoje švalerke sluzbeni kola zapošljavanje zetova cerki i još mnogo toga što može da izgube 21 juna.

  • Eliot Nes

    15:42 // 22. 5. 2020.

    Da ima gde da dođe posle povratka iz Haniotija gde isto ima nekretninu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: